Tommi Holttisella paras kauden aloitus

0
Tommi Holttinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttinen avasi hallikautensa lauantaina Lahden Pajulahdessa käydyissä seiväshypyn talvikarnevaalien kutsukilpailussa sijoittumalla toiseksi tuloksella 540. Tulos on Holttisen uran paras kauden aloitus. Edellinen paras oli kaksi vuotta sitten Somerolla hypätty 533.
Holttinen aloitti kilpailunsa 515:sta ylittäen sen toisellaan samoin kuin 530. Seuraava korkeus 540 vaati kolme yritystä.
Helpon näköisesti 550:ssä olleen kumiriman verryttelyssä ylittänyt Holttinen ei saanut kilpailuhypyissään siitä enää yhtään yritystä nousemaan rimalle saakka.
– Käytin koko kilpailun samaa seivästä, mutta juoksu alkoi kilpailun kestäessä vähitellen hiipumaan, enkä saanut niihin yrityksiin enää riittävää vauhtia. Sairastin joulun jälkeen lievän flunssan ja se nähtävästi vei hieman tehoja, mutta nyt ollaan taas nousemassa, sanoi Holttinen kuitenkin tyytyväisenä uransa parhaaseen kauden aloitukseen.
Holttisen hallikauden on tarkoitus jatkua miltei viikoittain. Ensi viikonlopuksi ollaan Tampereelle järjestämässä seuraavaa kisaa.
Pajulahden kilpailun voiton vei Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää , joka toisellaan ylittämänsä 5 metrin jälkeen ylitti näyttävästi 515, 530 ja 540 ensimmäisellään sekä 550 vielä toisellaan. Kujanpään mukaan noin kova tulos oli hänelle iso yllätys, sillä harjoituksissa hän on takunnut 520:n kanssa.
Hallikauden kärkitulos 554 on viime vuoden Kalevan kisojen voittajan Alajärven Ankkureiden Mikko Paavolan nimissä, joka hyppäsi tuloksensa ennen joulua Mustasaaressa, mutta joutui nyt jalkavamman vuoksi jäämään pois Pajulahdesta.