Uusi koulutusjakso alkaa jo tänä keväänä

0
Lähihoitajakoulutus alkoi Somerolla 1. syyskuuta. Kuva Jan Sundman.

Paikalliset hoivaopinnot kiinnostavat

Kaupunki selvitti nettisivujen kyselyllä, löytyykö Somerolta halukkuutta osallistua uuteen lähihoitaja- tai hoiva-avustajakoulutukseen. Se on vastaava kuin jo meneillään oleva, viime syksynä alkanut paikallinen koulutus.

Vastaajista 24 oli valmis tarttumaan opiskeluihin. Heistä 75 prosenttia haluaa aloittaa opinnot jo tänä keväänä, loput syksyllä. Enemmistö on kiinnostunut iltaopiskelusta.

– Hienoa, että innostusta on. Tätä kautta saadaan tekijöitä hoiva-alalle Somerolla, ja samalla vahvistettua yhteistyötä Salon seudun ammattiopiston kanssa, pohtii kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.

Salon seudun ammattiopisto laittoi auki opiskelijahaun hoiva-avustajan monimuotokoulutukseen. Haku jatkuu helmikuun loppuun. Koulutus alkaa 16. maaliskuuta.

Alkuun lähdetään hoiva-avustajaopinnoilla. Halutessaan voi jatkaa lähihoitajatutkinnon suorittamiseen.

Tällä hetkellä ammattiopiston Someron toimipisteessä on 11 lähihoitajaopiskelijaa. Koulutukseen haki 29 henkilöä.

– Opiskelu on sujunut ja opiskelijat ovat hyvin motivoituneita, kehuu Someron hoivaryhmän vastuuopettaja Mirva Aaltonen.

Joukon on tarkoitus valmistua lähihoitajiksi keväällä 2022. Kuluvan kevään aikana tulisi suorittaa perusopinnot ja sen jälkeen valita suuntautumisvaihtoehdot.

– Heidän opintonsa etenevät kunkin opiskelijan yksilöllisten opintosuunnitelmien mukaan. Osa on jo työllistynyt, esimerkiksi tekee sijaisuuksia Someron hoivapisteissä, muun muasssa Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa, selvittää Mirva Aaltonen.

Hän toivoo koronan hellittävän, jotta opiskelua pystyttäisiin toteuttamaan täydellä teholla.

– Perusasiat hoituvat, mutta ihan kaikkia suunnittelemiamme ekstrajuttuja emme ole pystyneet koronan vuoksi tekemään. Meidän piti tutustua moniin paikkoihin, esimerkiksi käydä eri työsektoreissa.

Aaltosesta opetus toimii hyvin Someron etäpisteessä.

– Ajatus on, että hoivaopetus olisi täällä jatkuvaa.

Somerolla annetaan opetusta myös matkailualan ammattitutkintoon sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintoon. Opiskelijoita niissä on kymmenkunta.