Vuonna 2011: Lasten talvikekkerit ilahduttavat

0
Veera Hällin mielestä Somerolla on lapsille paikkakunnan kokoon nähden paljon tapahtumia ja tekemistä. Liikunta ry oli yksi tapahtuman lukuisista järjestelijöistä.

Somero-lehti 25.1.2011

Teksti ja kuvat Kirsi Seppälä

Nauravainen pelle, Veera Hälli, toivottaa lapset vanhempineen tervetulleeksi Lasten talvikekkereille. Torin laidalla kiemurtelee jono innokkaita lapsia, joista jokainen pääsee vuorollaan kiertämään pienen lenkin hevosen selässä. Jukolan edustalla kohoavassa mahtavassa lumikasassa kelpaa kiipeillä ja laskea mäkeä. Tiikeri, Helena Kaurala, katsoo päältä ja kiipeää välillä lasten seuraksi lumivallille.
Lumivallin toisella puolella on pihaseikkailurata ja toisella puolella esterata. Esteet ylittyvät hienosti, kun 4-vuotias Matias Lehtimäki näyttää mallia puolta nuoremmalle pikkuveljelleen Tuomakselle. Vieressä katseleva äiti Katariina Lehtimäki arvelee, että heidän pojistaan lastentapahtumassa hienointa on jättimäinen lumikasa. Katariina arvelee, että he ovat käyneet varmaankin jokaisessa Somerolla lapsille järjestetyssä tapahtumassa, niin seurakunnan kuin muidenkin järjestämissä.
Sisällä Jukolassa käy valtava kihinä ja kuhina. Televisiosta tutut Mimi ja Kuku ovat vetäneet salin täyteen lapsia ja heidän vanhempiaan. Esityksen alkaessa paikalla on 243 maksanutta kävijää. Eikä kukaan jää toimettomaksi esityksen jälkeenkään: vuorossa on kasvomaalausta, paperinukkejen tekoa, sarjakuvaskräppäystä, korujen ihmemaa…
Kävijämäärällä ja lasten iloisilla ilmeillä mitattuna Lasten talvikekkerit ovat menestys, jossa monen tekijän kädenjälki ja ideat näkyvät.