Vuonna 2011: Nyt on hiihdettävä, kun on kunnon talvi

0
Erja Taloselle hiihto on mennyt veriin.

Somero-lehti 4.1.2011

Teksti ja kuvat Merja Ryhtä

Vilho Äikäs kiitää jäällä.

Vilho ja Väinö Suokas ovat innokkaita luistelijoita. He harrastavat jääkiekkoa SoPan riveissä. Harjoituksiin he kirmaavat kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Sen lisäksi ulkojäät kutsuvat harva se päivä. Joululomalla he ovat innokkaasti viilettäneet jäällä.
– Ulkojää on oikeastaan parempi luistella kuin jäähallin sisäjää, miettii ekaluokkalainen Vilho Suokas, jolla maila on mukana aina jäälle mennessä.
Luistelu on heidän talviharrastuksistaan ykkönen. Hiihtäminen ei oikein innosta, mutta Rankkulan reittiä he ovat silloin tällöin kierrelleet.
Erja Taloselle hiihto on jäänyt veriin. Hän hiihti nuorempana kilpaa. Yleensä hän lähtee sivakoimaan Rankkulan ladulle perinteisellä hiihtotyylillä, myös Jokioisten pururadan latu kutsuu silloin tällöin. Rankkulan latu on lyhyt, mutta Talosen mielestä monipuolinen, jossa on laskua ja nousua. Talonen kiertää sen 3–5 kertaa.
Hän hiihtää, koska se on mukavaa ja se on verissä. Vauhtia pitää olla ja hiki tulla.
– Olen päättänyt, että nyt pitää hiihtää, kun on siihen kerran mahdollisuus. On kunnon talvi.
Hän on käynyt vuosittain laskettelemassa myös Suomen pohjoisessa. Tammi-helmikuun vaihteessa hän lähtee laskettelemaan ja hiihtämään Itävaltaan. Serfaus Alppien sylissä kutsuu tuttua porukkaa.