Vuonna 2011: Pepe Roller maajoukkue-luotsin komentoon

0
Pepeläisistä Jussi Tapio (vas.) on jo entuudestaan tuttu valmentaja Jarmo Sinisalolle.

Somero-lehti 11.1.2011

Teksti Juha Laakso, kuva Eino Nurmisto

Jääkiekossa PePe Rollersin liigajoukkueen valmentajaksi siirtynyt Jarmo Sinisalo edusti SM-liigassa Jokereita viidellä kaudella 1980-luvun lopulla. Seuraavalla vuosikymmenellä mies antautui täydellisesti rullakiekolle, jonka parissa miehen näytöt ovat olleet suomalaisittain vertaansa vailla.
Seuratasolla Sinisalo saavutti Suomen mestaruuksia Vantaan MahtiAnkkojen pelaajana ja valmentajana. Maajoukkueessa hän on yltänyt saavutukseen, jollaisesta muiden palloilulajien valmentajat saattavat edelleenkin vain haaveilla: Sinisalon komennossa Suomi voitti lajin maailmanmestaruuden vuosina 2000, 2001 ja 2003 ja lisäksi vyölle on tarttunut MM-tasolta kolme hopeaa ja pronssi.
– Vuoden 2006 MM-kisojen jälkeen vetäydyin sivuun, kunnes taas viime kesänä tulin maajoukkueen apuvalmentajaksi. Lepo teki hyvää ja nyt virtaa taas riittää valmennustyöhön vaikka kuinka paljon, Sinisalo sanoo.

Ovet auki omille junioreille

Rullakiekon pelikausi käynnistyy huhtikuun lopussa, mutta Pepe Roller aloittaa kauteen valmistautumisen jo viikkoja aiemmin.
– Tiedän, että Somerolla on lahjakkaita rullakiekkojunioreita ja haluan nostaa heistä muutamia edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Tarvittaessa saamme varmasti pelaajatäydennyksiä muualtakin, mutta tärkeintä tulee kuitenkin olemaan se työ, jota teemme täkäläisen pelaajarungon kanssa.
– Joukkueen pelitavassa on vielä paljon kehittämistä. Pelaajakohtaisesti edessä voi olla yllättäviäkin roolimuutoksia ja koko joukkueen osalta tyyliä tullaan muuttamaan jääkiekkomaisesta enemmän varsinaisen rullakiekon suuntaan, Sinisalo kaavailee.