50 000 euron potti jakoon yhdistyksille

0
Svensson

Kaupunginhallitus jakoi somerolaisille yhdistyksille ja tapahtumille avustuksina 50 000 euron kokonaissumman.

Päätös on hakijoita kohtaan joustava. Kaupunginhallitus päätti, että tämän vuoden aikana voidaan päättää lisäavustustenkin myöntämisestä, mikäli nyt myönnettyjä avustuksia jää koronan takia käyttämättä tai palautuu jaettavaksi. Jos toinen käsittely tulee, siinä voidaan huomioida myös myöhemmin saapuvat avustushakemukset.

Isoimman avustuspotin 13 000 euroa saa seurakunnan diakoniatyön kannatusyhdistys, joka käyttää rahan lähimmäispalvelukeskus Svenssonin ylläpitoon ja emäntien palkkaukseen.

Toiseksi isoin avustus menee 4H:lle, 7 000 euroa.

Urheiluautoilijat saa 5 000 euroa, joka menee Somuran yleiseen kunnostukseen ja parannuksiin. Isompien SM-tason kisojen saamiseksi rakennetaan lisää katsomoja, jatketaan katsojien turvallisuuden lisäämistä suojaverkoilla ja -valleilla sekä maalataan rakennuksia. Radasta on jo aiemmin asvaltoitu noin 60 prosenttia, mutta uudelleenpintauksia tarvitaan.

Omakotiyhdistyksen omatalkkaritoiminta saa kaupungilta 4 000 euroa.

Somero Sydämessä saa katutanssien järjestelyihin 3 000 euroa, ja Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piirin sotaveteraanien ja heidän puolisoidensa kotiavustajatoiminta 2 500 euroa.

Koiraharrastajien avustus on 800 euroa, Eläkeliiton Someron yhdistyksen 750 euroa ja Suomen Löytöeläinten Kummien 600 euroa.

Monokas, Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistys sekä Someron Seudun näkövammaiset saavat jokainen 400 euroa.

200 euroa saavat Kultelan Kyläyhdistys, Someron Seudun Kehitysvammaisten Tuki, SPR:n Someron osasto, Reumayhdistys ja Eläkkeensaajat. 150 euron summan saa Kuulokerho. 100 euron tuki menee Someron Parkinson kerholle.

Markkinointi- ja yhteistyösopimusten kautta Esa saa 5 200 euroa, Someron Ratsastajat 2 000 euroa ja Voiman SM-liigan futsal-joukkue 3 000 euroa.