Avoin päiväkoti aukeaa ensi viikolla ulos

0

Someron koronasuositukset ja -rajoitukset pysyvät kutakuinkin entisenlaisina. Sisäliikuntapaikat, kuten monitoimitalo, jäähalli ja uimahalli ovat edelleen suljetut. Lasten ja nuorten sisäliikuntaryhmät voivat kokoontua turvaetäisyys- ja muut koronasuositukset huomioon ottaen.

Kirjastossa voi pistäytyä lainaamassa ja palauttamassa aineistoa, muttei oleskelemassa. Siellä ei ole tapahtumia eikä näyttelyitä.

Somero-opiston aikuisten kurssit ovat pääasiassa etäopetuksena. Lähiopetukseen ei voida vielä siirtyä.

Kouluissa maskisuositus on kuudennen luokan oppilaille ja sitä vanhemmille.

Avoin päiväkoti Sepäntien varressa saa kokoontua ensi viikon maanantaista 8.2. alkaen.

– Avoin päiväkoti kokoontuu ulkona ja sinne on ilmoittauduttava etukäteen, ohjeistaa sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm.

Pakkasraja on -12 astetta. Avoin päiväkoti jatkaa samoina päivinä kuin oli ennen koronapandemiaakin eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–13.

Ohjattu toiminta on tarkoitettu lapselle ja hänen läheiselleen. Osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista päiväkotiin puhelinnumeroon 040 126 8731.

Sivistysjohtaja antaa muitakin mukavia tietoja. Nuorisotoimi on luvannut järjestää ohjelmaa hiihtolomaviikoksi (viikko 8).

Ylioppilaskirjoitukset lähestyvät. Ne alkavat maaliskuun puolivälissä.

– Tässä odottelemme, että saisimme nopeasti valtakunnallisia selkeitä ja yhteneviä sääntöjä, jotta kaikki kokelaat olisivat samanarvoisessa asemassa ympäri maan, toteaa Minna Mäkelä-Rönnholm.

Someron tällä viikolla tehdyt rajaukset noudattavat Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän linjauksia. Someron suositukset ovat voimassa 28.2. saakka. Edellisille rajauksille oli annettu päättöpäiväksi 7.2.