Holttinen huikeassa SM-hallin seiväskisassa

0
Tommi Holttinen

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Hasse Sjögren/TS

Someron Esan Tommi Holttinen ja Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää jakoivat vuosi sitten SM-hallin seiväskisan voiton tuloksella 540. Tänä vuonna tuo tulos Jyväskylässä pidetyissä kisoissa ei olisi riittänyt mitaliin. Mitaleista käytiin tiukka kolmen miehen kamppailu, jossa Holttinen sai pronssisen mitalin kauden parhaalla tuloksellaan 543.
Kolmen kovan kilpailu, jossa viime vuoden kärkiparin lisäksi mukana oli myös kauden kärkitulosta 554 hallussaan pitänyt Alajärven Mikko Paavola , alkoi kaikkien ylitettyä ensimmäisellään aloituskorkeutensa 514. Seuraavan korkeuden 529 Holttinen ja Paavola ylittivät myös ensimmäisellään ja Kujanpää kolmannellaan.
Varsinaista mitalitaistelua käytiin 543:ssa, jonka Paavola ylitti ensimmäisellään ja Holttinen toisellaan, mutta Kujanpää väkisin vääntäen vasta kolmannellaan. Korkeudessa 549 Paavola ja Holttinen epäonnistuivat ensimmäisellään, mutta Kujanpää ylitti ja siirtyi kärkeen.
Paavola ja Holttinen siirsivät kaksi yritystä ennätyskorkeuteensa 555. Paavola ylitti sen ensimmäisellä ja otti jälleen johtopaikan. Kujanpää pääsi saman toisellaan. Holttinen ei enää ylittänyt, mutta teki toisellaan todella hyvän yrityksen riman kuitenkin lipuessa niukasti alas.
Näin kärkipari jatkoi kilpailuaan. Paavolalle 560 oli liikaa, mutta Kujanpää ylitti sen kolmannellaan ja teki oman ennätyksensä. Hän jatkoi vielä kilpailua ja ylitti upeasti kolmannellaan Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan hallituloksen 566.
Näin Kujanpäälle kultaa tuloksella 566, Paavolalle hopeaa 555 ja Holttiselle pronssia 543. Kilpailun neljäs tuloksella 505 oli Vaasan Jere Keskinen ennen seuraavaksi sijoittunutta Turun Urheiluliiton Eetu Turakaista ja kolmea muuta 495 hypännyttä.
– 555 oli kyllä lähellä, harmitteli Tommi Holttinen, mutta tyytyväisenä kauden parhaisiin hyppyihinsä pääsee tämän jälkeen valmistautumaan jo arvokisakesään.