Ihmissuhteista saa voimaa

0

Ystävyyssuhteilla on suuri merkitys henkiselle hyvinvoinnille ja fyysiselle terveydelle. Ihmiset ovat sosiaalisia olentoja, jotka tarvitsevat toisiaan selvitäkseen.

Korona-aikana yhteyttä kannattaa pitää yllä. Eli puhelimet soimaan ja muut tekniset apuvälineet käyttöön.

Ihmisen identiteetti on sidoksissa muihin. Kokemuksia jakamalla luodaan merkityksiä oman elämän asioille. Tarvitsemme toisia ihmisiä ymmärtääksemme, mitä meille tapahtuu ja minkälaisia olemme. Toisten kautta peilaamme itseämme.

Ystävien merkitys korostuu isoissa muutoskohdissa. Mietteitä kannattaa purkaa läheisten kanssa. Voi soitella ja viestitellä arkisista asioista: mitä ihmissuhderintamalle kuuluu tai puida lempitelevisiosarjan tapahtumia. Rento aika ystävän kanssa lievittää stressiä ja parantaa mielialaa. Keskustelulla raivaa koronavapaata aikaa arjen keskelle.

Ne, joilla on luottamuksellisia ystävyyssuhteita, toipuvat nopeammin vastoinkäymisistä. Jos negatiivisia kokemuksia ei pääse ilmaisemaan kenellekään, ne paisuvat helposti oman mielen sisällä, peittäen alleen kaiken muun.

Vaikka koronatilanne ei naurata, huumoria ei ole rajoitettu eikä kielletty.