Kirkkomusiikkiviikolla kuullaan tänään Virtasen kantaesitys – Suutela-Kuisma esiintyy

0
Markus Virtanen.

Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 25. kertaa. Konsertit Turun tuomiokirkossa pidetään joka ilta 8.–14.2. iltaseitsemältä. Tänä vuonna paikalle ei oteta yleisöä, mutta konsertteihin voi osallistua netin kautta. Katedraali soi! järjestetään tänä vuonna siis ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisesti ( https://www.turunseurakunnat.fi/katedraali-soi ).
Keskiviikkona kuullaan Vox Cantorum -kuoroa, jota johtaa Heikki Seppänen.
Esiintymässä on myös somerolainen Kaisa Suutela-Kuisma, joka soittaa continuo-urkuja. Hänen lisäkseen musisoivat Satu Ala, oboe, Katja Kolehmainen, sello ja Sonja Seppänen, urut.
Kamarikuoro Vox Cantorum esittää konsertissaan ohjelmiston, joka keriytyy 1500-luvulta tähän päivään. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Lassusta, Bachia ja Purcellia.
Konsertissa saa kantaesityksensä myös Somero-lehden kolumnistin, säveltäjä Markus Virtasen kantaatti Ekokatastrofin jälkeisenä toisena sunnuntaina (Cantata on the 2nd Sunday after the Ecocatastrophe ). Kantaatti on tilausteos ja sävelletty kuorolle, oboelle ja sellolle. Kantaatin teksti: Greta Thunberg ja Paavi Franciscus.

Kaisa Suutela-Kuisma