Koulusta annetaan liikaa tehtäviä!

0

Koulusta annetaan aivan liikaa kotitehtäviä, sen jälkeen kun olet ollut jo kuusi tuntia opiskelemassa.
Kokeita on välillä niin paljon viikossa, että ei pysty mitenkään antamaan parastaan joka kokeessa, vaikka haluaisikin. Pahimmillaan samana päivänä on koe, sanakoe ja pistari. Kokeiden lisäksi joka päivä tulee kotiin läksyjä melkein kaikista oppiaineista, vaikka tekisit tunneilla ahkerasti töitä. Näiden lisäksi tehtävänä voi olla esitelmä tai essee, joiden tekoon ei aina anneta tarpeeksi aikaa.
Koulunkäynti on lapsille ja nuorille erittäin tärkeää, mutta se vie suuren osan vapaa-ajasta. Harrastukset vievät myös paljon aikaa, minkä takia aikaa ei jää mihinkään muuhun, kuten ystävien kanssa olemiseen. Jos harrastus loppuu myöhään illalla, et mitenkään ehdi tarpeeksi ajoissa nukkumaan, minkä takia olet koulussa väsynyt. Väsyneenä keskittyminen ja oppiminen on myös vaikeampaa.
Vaatimustaso nousee luokittain, mikä on ihan ymmärrettävää kasvun ja oppimisen etenemisen kannalta. Jo pienestä asti lapsilla on kovia paineita ja ahdistusta, kun haluaa kuitenkin olla hyvä ja onnistua kaikessa. Usein myös perhe, ystävät ja opettajat odottavat sinulta onnistumista, mikä tuo lisää paineita.
Itse ajattelen opiskelun helpottuvan, jos uudet asiat opetettaisiin rauhallisesti ja perusteellisesti, jolloin kokeissa olisi helpompaa. Tehtäviä voisi antaa myös vähemmän ja kiinnittää huomiota siihen, onko viikolla jo muita kokeita ja pohtia, pitääkö koe pitää juuri silloin. Opettajat eivät aina tiedä, kuinka kauan yhteen kokeeseen lukemiseen jo menee. Siihen ei välttämättä riitä yksi ilta kaiken muun ohella.

8.-luokkalainen