Kummit opastavat Somerolle muuttaneita

0
Kummit esittelevät tänne muuttaville muun muassa paikkoja ja harrastusmahdollisuuksia.

Someron kaupunki helpottaa paikkakunnalle muuttaneiden tutustumista uuteen asuinympäristöönsä ja sen palveluihin. Haussa on pehmeä lasku Somerolle.

Nettisivuilla on etsitty tavallisia somerolaisia, jotka tuntevat paikkakunnan ja haluavat olla muuttajien tai muuttoa harkitsevien tukena alkumetreillä. He esimerkiksi näyttävät paikkoja ja esittelevät harrastusmahdollisuuksia.

Nuo Someron lähettiläät avaavat Someroa ja toivottavat toimillaan tervetulleiksi uudelle paikkakunnalle.

Kummi sitoutuu yhteen tapaamiseen.

– Tapaamisia ja yhdessä vietettyä aikaa voi olla enemmänkin, sen mukaan, mitä osapuolet sopivat, kertoo kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.

– Samalla kuntalaiset pääsevät osallistumaan kotikuntansa kehittämiseen. Näin edistetään Someron veto- ja elinvoimaa, jatkaa Leino.

Somero-kummeja on ilmoittautunut jo kymmenkunta. Joukossa on eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia henkilöitä.

Pekka Vaurola haluaa yhtenä auttaa kiinnittymään paikkakuntaan; vie vaikka kädestä pitäen perille.

Vaurolan mukaan Somerolla on kosolti hyviä puolia.

– Mikäs tätä paikkakuntaa on kehuessa. Meillä on mainiot palvelut. Kaupungin talous on hoidettu hyvin. Täällä on turvallista kasvattaa lapsia. On uusi koulu, hieno uimahalli, tennishalli ja harrastusmahdollisuuksia moneen lähtöön. On luonto liki.

Hänestä Somero sopii erityisen hyvin myös etätyöhön. Sijainti on keskeinen: matka on lyhyt moniin isoihin kaupunkeihin.

– Tämä on ihmisläheinen. Joka tänne muuttaa, häntä pidetään oikeasti hyvänä. Somero on myös yritysystävällinen paikkakunta. Yrittäjät ovat liimaantuneet toimimaan yhdessä. Siitä yhtenä osoituksena on televisiossa pyörivä sarja, kertoo elämäntyönsä pankinjohtajana tehnyt mies.

Pekka Vaurola on syntyperäinen somerolainen, samoin kuin vaimonsa Ritva. Pariskunta ehti olla runsaat kaksi vuotta kirjoilla Turussa, mutta veri veti takaisin.

– Kokeilimme Turkua. Kävelimme aikamme Aurajoen rantoja ja kävimme kulttuuririennoissa. Se oli ihan mukava paikka, mutta siellä oli liikaa turkulaisia. Somerolle oli ikävä, heläyttää eläkeläinen, joka asuu nykyään rivitalossa jokirannassa Sahan alueella.

Somero-kummin apua voi hakea huhtikuun alusta lähtien. Kummia voi pyytää kaupungin nettisivujen kautta. Kaupunki saattaa yhteen muuttajan ja kummin.

Asiasta kerrotaan myös kaupungin tervetulo- ja tietopaketissa, jonka kaupunki lähettää uusille asukkailleen.