Maakunnan paras urheilija ja valmentajat löytyvät Someron Esasta

0
Silja Kosonen valittiin

Teksti Aulis Tiensuu

Silja Kosonen jatkoi menestystään, kun hänet Varsinais-Suomen Urheilugaalassa sunnuntaina valittiin maakunnan parhaaksi urheilijaksi kaikki urheilumuodot huomioiden. Kosonen sai kaksi palkintoa, sillä Suomen parhaaksi junioriurheilijaksi pari viikkoa sitten valittu Kosonen palkittiin lisäksi samalla tittelillä myös Varsinais-Suomessa. Samaan tiimiin tuli vielä kolmaskin merkittävä palkinto, sillä Kososen valmentaja Jani Pihkanen palkittiin maakunnan parhaana valmentajana.

Jani Pihkanen

Kososen moneen kertaan toistetut viime kesän meriitit ovat tuoneet nyt vuoden parhaiden valintoja tehtäessä arvoisensa huomionosoitukset palkintoineen. Vuoden parhaana urheilijana hän sai tällä kertaa haltuunsa kiertopalkintona olleen Paavo Nurmen pienoispatsaan.
Kosonen muisti kiitospuheessaan jälleen urheilu-uransa tärkeitä tekijöitä: omaa perhettään, valmentajiaan, Raision kaupunkia sekä seuraansa Someron Esaa, jota hän on edustanut nyt neljä vuotta. Jani Pihkanen on valmentanut Siljaa kolme vuotta, jona aikana hänen naisten moukarilla heittämät tulokset ovat pidentyneet 20 metrillä aina junioreiden maailman kärkeen saakka.
Samassa tilaisuudessa vuoden sykähdyttävimmäksi urheilutapahtumaksi valittiin yleisurheilun superviikko Turussa, jolloin kilpailtiin Paavo Nurmen kisat ja Silja Kososelle voittoisat Kalevan kisat. Muutama päivä sitten julkistettiin ensi kesän Paavo Nurmen kisojen ohjelma, jossa mukana on nyt myös naisten moukari, joten Kosonen pääsee käymään kovan kisan tutuissa olosuhteissa.

Arber Istrefi

Istrefi ja Käkönen myös palkinnoille

Lajinsa piirin parhaana palkittiin jälleen Someron Voiman futsalpelaaja Arber Istrefi , joka tälläkin hetkellä johtaa ylivoimaisesti futsalliigan pistepörssiä.
Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu Liiku ry:n järjestämässä tilaisuudessa palkittiin myös kuntien seuratyöntekijät. Someron Liikunnan valitsemana somerolaisena palkinnon sai Jari Käkönen , jolla on pitkä historia paikallisessa koripallossa Someron Esassa ja Arska Basketissa sekä autourheilussa Someron Urheiluautoilijoissa.

Jari Käkönen

Varsinais-Suomi, parhaat urheilijat 2020:

1. Silja Kosonen SomE 136
vuoden valmentaja Jani Pihkanen SoE, Silja Kososen valmentaja
futsal: Arber Istrefi SoVo
yleisurheilu: Silja Kosonen SomE
vuoden seuratyöntekijä: Jari Käkönen