Mitä toimintaa talvilomalaisille?

0

Koululaisten talviloma on ensi viikolla 22.–26.2. Kaupunki on nytkin, koronasta huolimatta järjestänyt hyviin ja perinteisiin tapoihin kuuluvasti jotakin kivaa tekemistä koululaisille.

Luvassa on viikon kestävä liikuntaleiri. Liikuntakoordinaattori Saija Ahola kertoo, että koronan takia toiminnan järjestäminen on jaettu kahtia liikuntatoimen ja nuorisotoimen kesken. Toinen ryhmä pyörittää toimintaa 1.–3.-luokkalaisille ja toinen 4.–6-luokkalaisille.

Kummassakin ryhmässä määrä on rajattu 10 henkilöön. Yhteensä voidaan ottaa mukaan 20 koululaista.

– Molemmille ikäluokille on oma ryhmä ja omat tekemiset erikseen. Vaihto on keskipäivällä ja ruokailut on aikataulutettu tapahtuvaksi erikseen. Kohtaamisten vähentämisessä ollaan menty koronan vuoksi turvallisuus edellä.

Päivätoiminnan liikunnan osalta ovat laatineet kaupungin liikunnanohjaajat.

– Ulos ainakin varmasti mennään, jos vain säät sallivat. Uimahalliin on tarkoitus päästä. Ei mitään suorituspainotteista, vaan mukavaa pitää olla – kaikille sopivaa liikuntaa, Ahola luonnehtii.

Toimintaa on päivittäin kello 10–15. Leiriviikon hinta sisältää ohjauksen, ruoan sekä tarvikkeet.

Ilmoittauminen päättyi eilen kello 15. Keskipäivään mennessä mukaan ei ollut ilmoittatunut ensimmäistäkään koululaista.

– Laitoimme tietoa jo Facebookiin ja Wilmaankin. Mikään ei auttanut. Olisikohan tilanteeseen syynä korona, erityisnuorisotyöntekijä Maria Valta hämmästelee.