Miten tehdä lumiukko pakkaslumesta?

0

Ulkona kuin lumiukko -kampanja haastaa suomalaiset rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa ja merkitsemään ne osoitteessa suomenlatu.fi/lumiukko löytyvään laskuriin.
Neljännen kerran järjestettävän kampanjan tavoitteena on saada suomalaiset nauttimaan ulkoilusta ja samalla ilahduttamaan ihmisiä.
– Moni ei tiedä, että pakkaslumestakin voi tehdä vähintään yhtä hienoja lumiukkoja kuin nuoskalumesta. Mikäs sen parempaa hiihtolomatekemistä, kuin rakentaa lumiukkoja omaan tai vaikka paikallisen senioritalon pihaan ilahduttamaan iäkkäitä asukkaita, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen vinkkaa.
Ulkona kuin lumiukko -kampanjan sivuilta löytyy lumiukkolaskuri, johon rakentamansa lumiukot voi ilmoittaa. Laskurista selviää maaliskuussa Suomen “lumiukkoisin kunta”. Viime vuonna voiton vei Nivala, joka päihitti loppukirillään Kuopion.
Suomen Latu toivoo, että lumiukkokuvat jaetaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko. Lumiukkoja voi ilmoittaa Suomen Ladun laskuriin 15.3. asti.

Myös Somero-lehti julkaisee lukijoiden talvikuvia:
toimitus@somerolehti.fi
p. 040 7680 968
Heikintie 4, 31400 Somero l ulko-oven vieressä on myös lukittu postilaatikko, johon kuvan voi jättää

Tee lumiukko pakkaslumesta

käytä tukevaa pahvilaatikkoa muottina, poista kansi ja pohja
täytä laatikkoa lumella vähän kerrallaan ja tiivistä koko ajan huolellisesti
anna seistä muotissa ainakin evästauon ajan
poista muotti ja muotoile

animoidut ohjeet: katso tästä!

Ohjeen antoi Suomen Latu