Nikula tehokkaana cup-finaalissa

0
Aaro Nikula

Teksti Juha Laakso

Somerolaislentopalloilija Aaro Nikula nousi suureen rooliin, kun hänen edustamansa Vammalan Lentopallo voitti sunnuntaina Tampereella lentopallon Suomen cupin mestaruuden.
Loppuottelussa VaLePa kukisti Hurrikaani Loimaan eräluvuin 3–1. Ensimmäistä kauttaan VaLePan aloituskokoonpanossa hakkurina pelaava Someron Voiman kasvatti oli ottelun tehokkain pistemies 22 (+15) pinnan saldollaan.
Cup-mestaruus oli VaLePalle viides peräkkäinen ja Nikula on ollut näissä mestaruusjuhlissa kolmesti. Edellisillä kerroilla somerolaisen rooli joukkueessa tosin oli huomattavasti pienempi kuin tällä kaudella.
Seuraavaksi VaLePa ja ykköshakkurinsa, 21-vuotias ja 212-senttinen Nikula, keskittyvät valta-asemansa säilyttämiseen kotimaan Mestaruusliigassa.
Sastamalalaisjoukkue lähtee runkosarjan loppusuoralle sarjataulukon kärkijoukkueena tavoittelemaan neljättä peräkkäistä SM-kultaa. Ennen aikojaan keskeytyneellä viime kaudella mestaruutta ei jaettu, mutta sitä edeltäneellä kaudella Nikula pääsi jo maistelemaan mestaruustunnelmia VaLePan riveissä.