Päivän keilanimi löytyi omasta seurasta

0
Tasaisen varmasti keilannut Pekka Manni nappasi arvokkaan turnausvoiton...

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Pekka Manni oli päivän nimi kun Someron keilahallissa vietiin päätökseen keilailun erikoiskilpailu, Säästöpankkiturnaus.
Someron Keilaajia edustava Manni oli onnistunut jo turnauksen karsinnassa ja jatkoi samaan tahtiin yhdeksän miehen vahvuudella heitetyssä loppukilpailussa.
Kolmanteen sarjaan Manni latasi kovan tuloksen, 268 pistettä, ja pohjusti sillä nousunsa kilpailun kärkipaikalle. Ensimmäisen erikoiskilpailujen voittonsa Manni sinetöi yhteensä 39 kaadolla ja kuuden heittosarjan yhteispistein 1 448.
Manni sai tässä kilpailussa sarjaa kohden 29 tasoituspistettä, eli hänen nettotuloksensa oli 1 274. Kovien kilpakumppaneiden joukossa se oli viidenneksi paras noteeraus.

Sysinoro täydensi somerolaismenestyksen

Mainion somerolaispäivän täydensi karsintakierrosten ykkönen, finaalissa toiseksi sijoittunut Simo Sysinoro . Hän teki 40 kaatoa ja ylsi kahdentoista pisteen sarjatasoituksella yhteistulokseen 1 396 pistettä. ”Puhtaana” tuloksena Sysinoron 1 324 pinnaa oli kisan kolmanneksi kovin.
Nykyisin lahtelaisseura Valttia edustava Someron keilahalliyrittäjä Mika Salminen aloitti ja päätti kilpailunsa vahvasti, mutta neljännen sarjan jääminen reippaasti alle kahdensadan pisteen tulokseen pullautti hänet ulos voittotaistelusta.
Kolmossijalle päätynyt Salminen ja hänen seurakaverinsa Teemu Asplund kävivät tasaisen kamppailun finaalin parhaasta nettotuloksesta. Suurimman kaatomäärän (43) tehtaillut Asplund oli tuossa kamppailussa lopulta täpärästi parempi (1347–1343).
Raisiolaisen Alfa BC -seuran Aleksi Virtanen lunasti Säästöpankkiturnauksen karsinnan loppusuoralla finaalipaikan komealla, päälle 1 500 pisteen yhteistuloksella. Sarjaan sisältyi Virtasen keilailu-uran ensimmäinen maksimitulos, eli Someron keilahallin kuluvan kalenterivuoden toinen 300 pisteen sarja.

Keilailun Säästöpankkiturnauksen finaali: 1) Pekka Manni SomKe 1448, 2) Simo Sysinoro SomKe 1396, 3) Mika Salminen Valtti 1367, 4) Esa Nieminen RäMe 1364, 5) Teemu Asplund Valtti 1347… 9) Anton Jakonen SomKe 1215.