Pelottaa?

0

Someron vanhusten laitospaikat ovat ilmeisesti liian vähäiset tarpeisiin nähden. Kaupunki kuuluu ikääntyviin. On ymmärrettävää että paikkojen tarve pitkällä aikavälillä vähenee kun suuret ikäluokat kuolevat pois. Nykytilanne kuitenkin huolestuttaa jos ei peräti pelota. Pystynkö huolehtimaan itsestäni loppuun asti? Tuleeko noutaja nopeasti ilman laitospaikka tarvetta vai menenkö niin huonoon kuntoon niin että makaan pari viimeistä vuotta vuodeosaston sängyssä?
Kaupungilla on suunnitelmia, mutta etenevätkö ne kyllin reippaasti.
Kuntavaalit ovat edessä, osaavatko ehdokkaat huomioida monipuolisesti eri ikäpolvien tarpeita? Nuorille on omat tarpeensa, koulutilanne on nyt aika hyvä, liikunta ja urheilumahdollisuuksia on mukavasti, vaikka ei ihan huippu-urheiluun asti riitä. Terveysliikunta kuitenkin on tärkeämpää kaiken ikäisille. Riittääkö kuntouttavaa toimintaa niin paljon, että selviämme loppuvuosistamme omin toimin mahdollisimman pitkälle? Lääkäripula on krooninen, toivottavasti sairaudet eivät kuitenkaan kroonistu. Paljon on ehdokkailla tehtävää, osaammeko valita oikeat?
Somero on vanhusenemmistöinen kaupunki. Saammeko pidettyä kulkutiet kunnossa niin, että rollaattorilla ja vanhusten sähköisillä kulkuneuvoilla selviää talvellakin? Riittääkö kotipalvelun väki hoitamaan, kun en enää jaksa itse laittaa ruokaa ja kunnolla siivota? Riittävätkö rahani ostopalveluihin, jos kaupunki ei pysty kokonaisuutta hoitamaan? Paljon on kysymyksiä ilmassa.
Yritän pitää itseäni toimintakunnossa, mutta joka vuosi tunnen itseni heikommaksi. Teen parhaani, mutta riittääkö se? Pahuksen korona sulki monia paikkoja ja harrastuksia. Sekin nopeuttaa rapistumista. Into ei tahdo riittää kotinurkissa kuntoiluun. Ei tämä vielä ole hätähuuto, toivottavasti siihen ei tule tarvettakaan. Toivottavasti kuntapäättäjät huomioivat myös vanhusten tarpeet vaikka säästöjä pitää tarkkaan harkiten tehdä.

Pelokas