Pilaako korona harrastukset?

0

Minun mielestäni harrastusten pitäisi jatkua normaalisti koronasta huolimatta. Yksinäisyyttä koetaan paljon, kun ei harrasteta mitään, koska ei ole välttämättä mahdollisuutta olla kenenkään kanssa tekemisissä. Sosiaaliset suhteet ovat nuorille tärkeitä. Moni ihminen kokee kuuluvansa joukkoon. Harrastusten parissa saa ystäviä yli kuntarajojen. Eri harrastuksissa voi olla eri ihmisiä, jolloin ystäväjoukko laajenee.
Harrastuksilla on hyviä terveysvaikutuksia. Kunto kohoaa ja oppii pienestä pitäen säännöllisen liikkumisen. Jos harrastuksissa on pitkä tauko, voi olla vaikea lähteä harrastuksen pariin. Voi olla mukavampaa jäädä kotiin ja viettää vapaa-aikaa ilman tiukkoja harrastusaikoja. Harvoin ihminen liikkuu kotona yhtä monipuolisesti kuin harrastuksen parissa. Kotona liikkuminen ei ole myöskään yhtä säännöllistä. Liikkumattomuus vaikuttaa terveyteen esimerkiksi ylipainon kautta. Liikunnan vähentäminen voi nostaa painoa.
Urheiluseuroilla voi olla taloudellisesti tiukkaa. Jäsenmäärien vähentyessä myös jäsenmaksut vähenevät, jolloin niiden hinta voi nousta. Kalliit jäsenmaksut voivat jatkossa karsia harrastajien määrää.
Monet ajattelevat, että korona saadaan tukahdutettua, jos harrastukset eivät pyörisi. Harrastuksissa monet pelkäävät saavansa koronan. Korona voi levitä harrastustoiminnassa, jossa otetaan kontaktia toisiin, koska harrastuksissa ei käytetä maskeja, joten pisaroiden on mahdollista levitä. Jos jokainen noudattaa koronarajoituksia, ei tulisi paljoa tartuntoja. Jos pukukopeissa käytetään maskeja ja noudatetaan turvavälejä, pisarat eivät leviä. Kipeänä tai edes yskäisenä ei tulla treeneihin. Samalla alueella on samat rajoitukset, joten olemme samassa tilanteessa. Samalla alueella määrää sama sairaanhoitopiiri, joten rajoitukset ovat samoja.
Kansanterveys on tärkeämpää kuin harrastetoiminta. Useimmat harrastukset ovat ryhmätilaisuuksia, joissa ollaan lähietäisyydellä, mikä mahdollistaa suuremman tartuntariskin. Kun harrastukset ovat tauolla, niin tartuntariski pienenee, koska lähikontaktit ovat vähäisempiä. Lisäksi kaikki eivät noudata säännöksiä, ja jotkut voivat tulla puolikuntoisina harrastuksiin mahdollisesti tartuttamaan muita.
Lähikontakteilta ei voi välttyä arjessakaan, joten riski tartunnan saamiseen ei vähene huomattavasti, kun harrastustoiminta on tauolla.
Harjoituksiin tullaan vain terveenä, jolloin tarttumisriski on pieni, koska mahdollisuus siihen, että paikalla on taudinkantaja, on pieni.
Harrastustoiminnan pyöriminen olisi paikkakuntakohtaista, jolloin voidaan tartuntojen perusteella määrittää, onko turvallista käydä harrastuksissa.
Minun mielestä harrastusten pitäisi jatkua normaalisti, sillä harrastusten lopettamisesta on enemmän haittoja kuin hyötyjä. Loppujen lopuksi jokainen on itse kyvykäs päättämään siitä, haluaako mahdollisesti altistua taudille, joten vaihtoehtojen pitäisi olla avoinna.

Puu