Puuta ja jotain muuta

0

Uuden palvelutalon rakentaminen on ollut Somerolle kivinen polku. Talon piti olla valmis jo 2019, mutta Mehiläisen kanssa tehtävä yhteishanke kaatui.

Palvelutalon saaminen, jopa vielä nopealla aikataululla, olisi edelleen hyvin tarpeellista. Hanke on Somerolle viime hetken investointi. Hanke on sen itse päätettävissä, ennen kuin sotemyllerrys mahdollisesti jo parin vuoden päästä sotkee tutut kuviot.

Kiire luo paineita päättäjiin ja viranhaltijoihin. Mitään syytä paniikkinappulan painamiseen ei kuitenkaan vielä ole. Hyvässä järjestyksessä edeten hanke on saatettavissa maaliin ja vielä kunnialla. Töitä tehden.

Kustannuspuoli vaikuttaa roikkuvan aika tavalla ilmassa. Viranhaltijat pallottelevat asian kanssa ja esimerkiksi tekniseltä toimelta ei saa arviota, missä mennään. Tämä on myös hyvin ymmärrettävää. Niin paljon kustannustaso riippuu suunnittelijasta ja rakennuksen yksityiskohdista, joita riittää.

Tämän hetken tuntuma on, että puusta tehden hanke voi olla kalliimpi tai halvempi. Tai jotain siltä väliltä.