Rajoituksiin tiukennuksia

0
Kuva Jane Iltanen/TS

Hallitus linjasi neuvottelussaan pandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason 2 käyttöönotosta. Varsinais-Suomi on yksi seitsemästä sairaanhoitopiiristä, joissa heti ohjataan otettavaksi käyttöön leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.
Tavoitteena on pyrkiä estämään koronaepidemian nopeaa kiihtymistä ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistymistä.
Varsinais-Suomessa kaikki alueet ja viranomaiset ohjataan ottamaan käyttöön täysimääräisesti kaikki koronaepidemian leviämisvaiheen toimet. Näitä ovat laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus, riskiryhmien suojaaminen, korkeakoulujen etäopetus, julkisten tilojen käytön rajoittaminen ja sulkeminen, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen sekä mahdolliset henkilöliikenteen matkustajamäärien rajoitukset.
Lisätoimina otettiin esille yli 6 hengen kokoontumisrajoitus ja yli 6 hengen yksityistilaisuuksien välttäminen.
Hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot. Esimerkiksi ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua.
Lisäksi 8.3. alkaen ja osana tason 2 lisätoimenpiteitä peruskoulun yläluokat ohjataan siirtymään tilapäiseen etäopetukseen. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää.
Eduskuntaryhmät kokoontuivat eilisen hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen keskustelemaan tilanteesta. Valtioneuvostolla on valmius päättää poikkeusoloihin siirtymisestä ensi viikolla.