Lääketieteellisten riskiryhmien koronarokotukset alkavat ensi viikolla Somerolla. Rokotteita annetaan 18–69-vuotiaille, jotka kuuluvat sairautensa perusteella ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään. Heitä rokotetaan yhtenä päivänä viikossa AstraZenecan rokotteella.

Tällä viikolla keskiviikosta lähtien he ovat voineet varata aikoja numerosta 050 4776155 kello 12–13. Muista numeroista aikoja ei anneta.

Ensi viikolla käynnistyvät myös kotihoidossa olevien asiakkaiden rokotukset. Kotihoidon työntekijät antavat rokotukset, jotka tehdään Modernan rokotteella.

Riskiryhmäläisen tulee rokotukseen tullessaan esittää peruste riskiryhmään kuulumiselle. Siihen käy esimerkiksi Kela-kortti, lääkärin lausunto tai merkintä potilastietojärjestelmässä, joista viimeksi mainittu voidaan tarkastaa paikan päällä sähköisestä potilastietojärjestelmästä. Jotta vastaanotto ei ruuhkautuisi, rokotettavalla tulee olla valmiina dokumentti/tieto sairaudesta.

Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat sairaudet ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä.