Säästätkö lapsille?

0
Mia-Lisa Helenius.

– Kun omat lapset olivat pieniä, niin oli tiukkaa, mutta silti tuli laitettua heille vähän rahaa sivuun. Kun oli tulossa esimerkiksi jokin reissu, niin sitä varten säästettiin etukäteen. Annoin pojille summat ja näillä omilla rahoilla he saivat matkalla ostaa, mitä halusivat, muistelee kahden pojan äiti Mia-Lisa Helenius. Jälkikasvu on nyt kasvanut aikuisiksi.

Mia-Lisa Heleniuksesta lapset pitivät paremmin huolta niistä tavaroista, jotka he olivat omilla rahoillaan hankkineet.

Nyt Helenius ”heittää” silloin tällöin 16-vuotiaan lapsenlapsensa tilille pikku summia MobilePay:llä.

Seppo Kaija.

Seppo Kaija ei ole säästellyt rahoja lastensa eikä lastenlastensa tileille. Syntymä- ja nimipäivinä hän on voinut rahaa antaa.

– Kun omat lapset olivat pieniä, niin raha meni tarpeeseen eli elämiseen. Säästöjä on kyllä tilillä, mutta tapelkoot niistä sitten, kun aika meistä jättää, toteaa Kaija.

Pia Akkanen.

– Olen ajatellut, että ryhtyisin kuukausilahjoittajaksi, antaisin rahaa lasten auttamiseen. Mutta se on vain jäänyt, kertoo Pia Akkanen, jolla ei ole omia lapsia.

Aikoinaan hän aukaisi kummilasta varten tilin, jonne siirsi pikkuhiljaa pesämunaa nuoren omaa elämää varten.

Emmi Ali-Yrkkö.

Emmi Ali-Yrkkö jemmaa omalle tililleen rahaa lapsilleen, kun on tiedossa jokin tulevaisuuden hankinta, esimerkiksi mopo, auto tai vaikkapa matka. Rahalle on silloin selkeä käyttötarkoitus.

– Lapset ovat tarkkoja omista rahoistaan ja kun ostavat niillä jotain, sanoo kolmen lapsen äiti.