Some-kirjoittelusta

0

Somero-lehti uutisoi 16.2. siitä, miten tähän asti alueen löytöeläimistä huolehtinut on päättänyt lopettaa. Lehdessä kerrotaan some-kirjoittelun olevan yhden suurimmista syistä. Somessa on muutenkin paljon asiatonta, loukkaavaa, saivartelua ja henkilöiden yksityisyyttä koskevaa kirjoittelua sekä mustamaalamista. Vaikeaksi tilanteen tekee se, etteivät edes aikuiset ihmiset osaa käyttäytyä siellä, eivätkä koe tekevänsä mitään väärää.Eivät edes omalla nimellä ja kuvalla varustettuna.
Ikävä seikka on myös se, että osa levittää lukemaansa täytenä faktana, sen sijaan että pieni skeptisyys olisi monesti ihan paikallaan. Some on on toki myös hyvä yhteydenpitoväline oikein käytettynä. Mutta erittäin harva osaa sen oikeanlaisen ja tarkoituksenmukaisen käytön.
Oman mausteensa antaa erinäiset paikallisryhmät, joiden toiminnassa olisi tuntuvasti parantamista. Tuntuu, että Someron ryhmissä kavereita tai kavereiden kavereita ei lynkata, kirjoittavat he mitä tahansa. Siksi näiden ryhmittymien ylläpitäjien pitäisi olla täysin ulkopuolisia ilman sidonnaisuuksia.
Someron ryhmissä myös viitataan paljon henkilöihin antamalla niin selvät tuntomerkit, että melkein kaikki varmasti tuntevat. On myös paljon olettamuksia täysin vailla todellisuuden pohjaa. Paljon kirjoitellaan myös vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluvista asioista. Melkein kuka tahansa voi lukea sieltä itsestään melkein mitä tahansa tänä päivänä.
Todella kurjia ovat tilanteet, joissa kirjoittelu ei riko yhteisönormeja, mutta joka muutoin olisi täysin suomalaista maalaisjärkeä vastaan.
Itse lähinnä nykyään vain lueskelen ryhmiä, joihin kuulun, muiden kirjoituksia. Huolimatta siitä, että minullakin on omat näkemykseni asioista. Tuskin menetän yhtään mitään sulkiessani omat profiilini eri some-osioista.

Hävetkää somerolaiset