SoVo Futsal teki hienosäätöjä loppukaudeksi

0
Eldar Mehinovic (vas.) on tuorein tulokas SoVo Futsalin pelaajaringissä. Manageri Jarkko Ihalainen puolestaan liittyy joukkueen valmennustiimiin.

Teksti Juha Laakso

Miesten Futsal-Liigassa pelaava Someron Voima Futsal teki päinvastaisista suunnitelmistaan huolimatta pelaajasiirtojen takarajalla yhden pelaajahankinnan.
Alkukauden espoolaisseura EBK/FS:a Futsal-Ykkösessä edustanut 25-vuotias Eldar Mehinovic siirtyi loppukaudeksi SoVo Futsalin riveihin.
– Mehinovic on raamikas pohjapaikan pelaaja, joka tuo joukkueeseemme kaivattua leveyttä tuolle pelipaikalle, SoVon manageri Jarkko Ihalainen tiedotti.
Mehinovic ehti edustaa EBK:ta tällä kaudella yhdeksässä ottelussa, joissa hän kirjautti tililleen yhden maalin ja neljä varoitusta.

Ihalainen toiseksi valmentajaksi

Toiseen suuntaan, eli SoVosta EBK:hon, oli jo hieman aiemmin siirtynyt niin ikään pohjapelaajan roolissa viihtyvä Guri Qerimi. Ihalaisen mukaan SoVon alkukauden pohjapelaajista myöskään Nikola Erceg ei enää jatka somerolaisjoukkueessa.
Erceg toimi yhdessä Valdrin Seferin kanssa Someron liigajoukkueen pelaajavalmentajana. Seferi jatkaa samassa roolissa edelleen ja saa loppukaudella valmennusavukseen manageri Ihalaisen.
– Rooli on minulle uusi, mutta sen verran oppia uskon tässä vuosien varrella päähän tarttuneen, että pystyn jollakin tavalla olemaan ”Valtsulle” ja joukkueelle avuksi loppukauden aikana, Ihalainen sanoi.
Viime viikko oli Ihalaisen mukaan viimeinen hetki muutosten tekemiselle, sikäli kun joukkueesta halutaan saada enemmän irti kuin tähän asti alakanttiin sujuneen runkosarjan aikana.
– Tavoitteena on viimeisten runkosarjakierrosten aikana varmistaa paikka kahdeksan parhaan joukossa ja saada peliä kehitettyä siihen suuntaan, että pystymme pudotuspeleissä kamppailemaan pääsystä mitalipeleihin.

Torstai-ilta toivoa täynnä?

Futsal-Liigan sarjataulukossa tällä hetkellä kahdeksantena majaileva SoVo kohtaa ylihuomenna kotikentällään valkeakoskelaisen Mad Maxin ja pelaa ennen runkosarjan päättymistä vielä vierasottelun Tampereella (Ilves FS) sekä kaksi kotiottelua (Akaa Futsal, GFT).
Torstai-illan kotipelin voitolla SoVolle aukeasi vielä mahdollisuus runkosarjasijoituksensa nostamiseen, teoriassa jopa kahdella pykälällä. Tappion tullessa somerolaisseuran huonoin runkosarjasijoitus seitsemään vuoteen alkaa näyttää lähes vääjäämättömältä.
SoVon kapteeni Arber Istrefi on jo muokannut yhden runkosarjakauden pelaajakohtaisen maaliennätyksen (42) uuteen uskoon. Kaikkien aikojen tehopistetilastossa Istrefi (65 pistettä) jakaa kärkipaikkaa entisen seurakumppaninsa Gezim Vocan kanssa, joten seuraava maali tai syöttöpiste siirtää hänet tämänkin tilaston kärkipaikalle.