Tänään on matkailuoppaan päivä: Mitä kuuluu Someron Oppaille?

0
Koronatilanteesta johtuen Someron oppaat eivät nyt tänä vuonna ojentaneet kunniakirjaa millekään matkailukohteelle. Arkistokuvassa kunniakirjan saa Mäkin traktorimuseo.

Opastoiminta on koronan myötä lähes pysähtynyt.
– Viime vuonna Somerollakin oli vain harvoja opastettavia ryhmiä ja tämä vuosikin on alkanut hyvin hiljaisesti, kertoo Aja Torkkomäki Someron Oppaista.
– Pääosa Someron vierailijoista on seniori-ikäisiä, jotka odottavat vielä rokotuksia ja ovat siksi siirtäneet retkisuunnitelmiaan jo toistamiseen. Valmiiksi suunnitellut Somero-matkat on vain siirretty mutta ei peruutettu, huomauttaa Hovilan kartanon emäntä.
Matkailun terveysturvallisuus ja sen huomioonottaminen ovat nyt vahvasti mukana Opasliiton koulutuksissa.
– Auktorisoidut oppaat ovat ensiaputaitoisia ja osaavat ottaa laaja-alaisesti huomioon matkailijoiden turvallisuuden. Myös uusi tekniikka edistää turvallisuutta. Paikan päällä jo osa Someron oppaistakin käyttää opasmikkiä, joka mahdollistaa turvavälien käytön ja samalla ylläpitää isommankin ryhmän mielenkiinnon.
– Busseissa matkustajia on mukana vain puolet istuinkapasiteetista ja kaikilla on maskipakko, myös kuljettajalla. Kohteissa ruokaillaan pienissä ryhmissä ja hygieniasta pidetään kaikissa tiloissa hyvää huolta.
Helmikuun 21. vietetään kansainvälistä matkailuoppaan päivää. Someron Oppaat ovat aikaisempina vuosina nostaneet esille toimijoita Someron ansiokkaasta matkailutoiminnasta. Niitä ovat olleet muun muassa Hiidenlinna, Pellavakeskus, Tanja Uusitalo , Mäkilän traktorimuseo ja Someron Yrittäjien ylläpitämän Badding-kioski.
– Hiljaisen matkailukauden jälkeen valitsemme uuden kohteen jälleen ensi vuonna, lupaa Torkkomäki.
– Toivomme, että tulevana kesänä saamme kuitenkin turvallisesti opastaa Somerolle tulevia vierailijoita!