Kesätyöpaikkojen etsintä alkaa olla käsillä. Viime vuonna koronapandemia vei monelta nuorelta mahdollisuuden saada kesäksi työpaikka.

Lounaismaan Osuuspankki tarjoaa jälleen kesäduunia nuorille osuuspankin piikkiin. Pankki kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä.

Pankki etsii helmikuun ajan Someron, Forssan, Tammelan ja Salon alueen yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja pankki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle. Samalla tuetaan alueen yhdistysten toimintaa.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, some-reportterina, kunnossapidossa tai apulaisohjaajana kesäleirillä. Yhdistys vastaa työnantajavelvoitteista.

Kesätyöstä saatu kokemus edistää työllistymismahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Tekemämme kyselyn mukaan nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, sanoo Lounaismaan Osuuspankin markkinointipäällikkö Tarja Lahti.

Tukea on tarjolla yhteensä 100 nuoren työllistämiseksi. Yhdistykset voivat hakea tukea helmikuun loppuun asti. Pankki valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset, ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Nuoret voivat hakea kampanjan tarjoamaa kesätyötä 15.3.–18.4. Ohjeistus julkaistaan hakuajan alkaessa.