Teatteria Kiiruun talossa

0
Louhi-monologi esitetään 7.3. kahdesti.

Someron Kulttuuri järjestää koronarajoitusten mukaisesti LOUHI – nainen, mutta ihminen -teatteriesityksen Kiiruun talossa sunnuntaina 7. maaliskuuta. Luvassa on kaksi esitystä.
Monologinäytelmä on katsaus suomalaisen naisen syvimpään olemukseen. Mistä peruselementeistä suomalainen naisidentiteettimme syntyy ja miten nämä olennaiset komponentit (maa, ilma, tuli, vesi) voivat löytää tiensä arkemme todellisiksi voimavaroiksi. Mikä saa meidät syttymään, sammumaan, muuttumaan ja puuttumaan? Minkälainen voima pitää meidät kiinni elämänvirrassa ja vie meitä eteenpäin?
Nykyaikaan sijoittuva monologinäytelmä saa pohjavireensä Kalevalan Louhen naiskuvasta. Kerrontaa syvennetään esitykseen sävelletyllä livemusiikilla, shamaanirummulla sekä Kalevalaisilla tarot-korteilla.
Louhi yrittää pitää elämänsä käynnissä. Missään nimessä ei saa pysähtyä. Kun pysähtyy, on aikaa ajatella. Kuutar yrittää tuoda Louhen sisäistä ääntä kuuluviin. Miksi muutos pelottaa? Miksi ihmisen on vaikeaa ymmärtää, että ainoa asia, mikä on pysyvää, on muutos? Mitä tapahtuu, kun ihminen päästää irti?
Kati Urhon monologinäytelmä vie katsojan matkalle herkkyyden ja hervottomuuden äärirajoille, niille rajapinnoille, joista jokainen voi löytää oman itsensä juuri sellaisena kuin on. Urho on Lontoosta valmistunut pitkän linjan teatterin ammattilainen.
Ohjauksesta ja musiikista vastaa teatteripedagogi ja -ohjaaja Laura Hurme.
– Nämä naiset ovat esiintyneet Somerolla ennenkin Teatteri Terve Tytön riveissä, kertoo kulttuurituottaja Liisa Mattila.
– Molempiin esityksiin otetaan kymmenen katsojaa ja siksi paikat on syytä varata etukäteen. Toivomme myös yleisön tulevan paikalle terveinä ja käyttävän maskia. Tarjolla on käsidesiä ja huolehdimme turvaväleist, Mattila muistuttaa.