Tuula Waselius on poissa

0
Tuula Waselius

Somero-lehden myyntineuvotelijana toukokuusta 2010 maaliskuun loppuun 2016 toiminut Tuula Waselius on poissa. Somero-lehden energiapakkaus, ilopilleri ja hassuttelija oli hyvin pidetty niin työyhteisössä kuin asiakkaidenkin keskuudessa.
Huhtikuussa 2016, kun Tuula jäi eläkkeelle, noin 300 somerolaista kävi parin tunnin aikana toimituksen pihalla jättämässä jäähyväiset ja syömässä keittolounaan.
Tuula syntyi 6.11.1952 ja kuoli 16.1.2021. Hänet siunattiin Siuntion kirkossa Mun sydämeni tänne jää – kappaleen soidessa.
– Emme osanneet itse valita kappaletta tilaisuuteen, joten annoimme esittäjälle taiteilijan vapauden valita, ja hän valitsi ylläolevan kappaleen. Äidin tunteneet tietävät, että se oli yksi hänen lemppareistaan ja ehkä hän sillä halusikin lähettää meille vielä viestin tuonpuoleisesta, kuvailee siunaustilaisuutta Tuulan tytär Carola Waselius.
– Siunaustilaisuus oli kaunis ja se pidettiin perheen kesken, mutta jahka tilaisuus tulee, niin suunnitteilla on kunnon tanssit äidin muistoksi.
– Äiti jätti tämän elämän rauhallisin mielin ja täysin valmiina uuteen sielunmatkaansa. Hän valmisteli meidät rakkaansa hyvin, mikä oli äidin tapaista, ja opetti meille esimerkillään, kuinka elohiirikin voi löytää täydellisen rauhan tilan.
– Olen ikuisesti kiitollinen tästä opetuksesta äidille, enkä olisi voinut toivoa hänelle parempaa poislähtöä: hänen kuolinpäivänään hanki kimalsi auringon paisteessa ja taivas oli kirkkaan sininen – mieletön hiihtokeli hiihtämistä rakastaneelle energiapakkaukselle.
– Kiitos äiti, kun elit tätä elämää täysinrinnoin. Oli etuoikeus saada sinut äidiksi ja olla tyttäresi, toteaa Carola.
Tuulan perheeseen kuuluivat myös kaksi lastenlasta, puoliso Raine Waselius ja toinen tytär Catrina Waselius.