Vaalitietoa haetaan sanomalehdistä

0

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Uutisten Viikkoa. Sen kunniaksi on mukava kertoa, että suomalaiset osaavat hakea tietoa luotettavista lähteistä. Esimerkiksi kuntavaaleissa 58 prosenttia aikoo hakea tietoa äänestyspäätöksensä taustaksi painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä ja 42 prosenttia painetuista tai digitaalisista kaupunkilehdistä. Kolmanneksi eniten tietoa haetaan televisiosta (35 %). Neljännellä sijalla on sosiaalinen media (32 %).

Mitä varmemmin ilmaisee aikovansa äänestää kuntavaaleissa, sitä suuremmaksi sanomalehtien ja kaupunkilehtien merkitys kasvaa äänestyspäätöksen tukena.

Suomalaiset kertovat muutenkin seuraavansa säännöllisesti asuinkuntansa asioita sanomalehdistä. Painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä asuinkuntansa uutisointia seuraa 70 prosenttia suomalaisista.

Tutkimus toteutettiin IROResearch Oy:n valtakunnallisessa kuluttajapaneelissa, osana Tuhat suomalaista -tutkimusta.

Uutisten viikon kunniaksi voi kokeilla myös digilehteä ilmaiseksi. Lukemaan pääsee osoitteesta somerolehti.fi.