Vuonna 1991: Lammille kaukalopalloherruus

0
Lammin voittajajoukkueesta palkintoa noutamassa Jarkko Pohjaranta. Tommi Kultanen odottelee vuoroaan. Palkintoja jakamassa Matti Antola.

Somero-lehti 15.2.1991

Lammista tuli tämän kauden kaukalopallomestari. Tämä varmistui, kun joukkue voitti keskiviikkoiltana pelatussa loppuottelussa Jaatilan niukasti 4-3.

Ottelu oli alusta alkaen tiukkaa taistelua, joka välillä oli jo liiankin totista leikkiä ja tuomaripari Martti LehtinenPasi Salo joutui viheltämään useita jäähyjä, joita ei vielä alkusarjan otteluissa jouduttu viheltämään.

Ottelun voittomaalin sivalsi Jari Käkönen vain kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä. Jari oli muutenkin ottelun ratkaisuhahmo tehden loppuottelussa kypärätempun, eli kolme maalia.

Lammin neljännen maalin suti Jarkko Pohjaranta, joka palkittiin illan parhaimpana pelaajana.

Jaatilan maalit jakaantuivat Mikko Katavistolle, Jarmo Laurenille ja Ari Pajuniitylle.

Joukkueet olivat hankkineet vielä viime hetken vahvistuksia, joten joukkueet tavoittelivat mestaruusmitaleja totisella mielellä.

Uutuutena joukkueet, Joensuuta lukuun ottamatta, luisteluttivat maalinsuulle maalivahdin, jonka puuttuminen koituikin Joensuun kohtaloksi semifinaaliottelussa Lammia vastaan, jonka Lammi voitti 13-8.

Toisessa semifinaaliottelussa antoi Ollila tiukan vastuksen Jaatilalle, joka ratkaisi vasta ottelun loppupuolella finaaliin pääsynsä maalein 5-2.

Heti loppuottelun palkintojenjaon jälkeen alkoi jo ensi vuoden sarjan suunnittelu ja kehittely. Se on jo kuitenkin varmaa, että ensi kaudellakin pelataan, ja silloin otellaan jo oikeilla kaukalopallosäännöillä.

Sarja on tarkoitus aloittaa alkutalvesta ja jopa omaa harjoitusvuoroakin on ehdotettu, mutta niistä lähemmin ensi talvena, Ja näin lopuksi kaukalopalloilijat haluavat lausua suurkiitoksen jääalueiden hoitajille hankkeen myötämielisestä suhtautumisesta sekä peliareenan loistavasta kunnosta niin viime keskiviikkona kuin aikaisemmillakin pelikierroksilla.

Lammin voitokkaan joukkueen pelaajat loppuottelussa: Jari Käkönen, Jarkko Pohjaranta, Tommi Kultanen, Hannu Manninen, Juha Pulakka, Tommi Koski, Leo-Pekka Vuola, Sami Lehtonen, Mikko Lindström, Harri Kuula ja Sami Moisander.