Vuonna 1991: Shokkihoito alkaa vasta ensi viikolla

0

Somero-lehti 8.2.1991

Uusi määräaika vesijohtoverkoston puhdistamisen alkamiselle on maanantain ja tiistainen välinen yö ensi viikolla. Ehdottomana pakkasrajana olleen kymmenen asteen ylittyminen esti puhdistuksen alkamisen tällä viikolla.

Säätieteilijät eivät vieläkään ole antaneet kovin suuria lupauksia pakkasen lauhtumisesta. Kaiken lisäksi toimitusjohtaja Tapio Mäkilä Someron Vesihuollosta toivoo hieman pitempiaikaista lämmintä jaksoa, jotta työ voitaisiin yhtäjaksoisesti hoitaa loppuun saakka.

Puhdistus alkaa aikaisemman ilmoituksen mukaan Rautelan pumppaamolta ja ulottuu ensimmäisenä yönä Rankkulan asuntoalueelle. Kaiken kaikkiaan puhdistetaan parikymmentä Rautelan vedenottamoon yhteydessä olevaa linjaa, yhteensä 40-50 kilometriä. Linjat ovat keskimäärin 2,5 kilometrin pituisia.

Yhtä linjaa puhdistettaessa painehäiriöitä ilmenee yön aikana koko verkoston alueella. ”Kun siirrymme kauemmaksi, esimerkiksi Saarentaan alueelle, ei häiriöitä välttämättä ilmene lainkaan”, sanoi Tapio Mäkilä. Aamulla, kun paine jälleen palautuu, esiintyy maku- ja hajuhäiriöitä yleensä vain sillä alueella, jossa puhdistus on yön aikana tehty.

”Olemme saaneet paljon puhelinsoittoja ja tiedusteluja. Vakuutteluista huolimatta joukossa on henkilöitä, jotka eivät aio huuhtelun kestäessä käyttää vesijohtovettä. Olemme luvanneet, että meiltä on mahdollisuus saada pyydettäessä täysin puhdastakin vettä. Emme ole kuitenkaan lähteneet yleiseen vedenjakeluun, koska sittenkään ei ole kysymys terveydelle vaarallisesta huuhteluvedestä, sanoi toim. joht. Mäkilä.