Vuonna 1991: Yrittäjyys ei pelota Aria ja Jaria

0
Jari Käkönen ja Ari Tuomonen.

Somero-lehti 5.2.1991

Urheiluvälineitä ja vapaa-ajan varusteita myyvä Somersport aloitti uusien omistajien Jari Käkösen ja Ari Tuomosen siipien alla virallisesti perjantaina.

Yrittäjyys ei poikia pelota. Ari sanoo, että lamakaudesta puhuminen hieman mietitytti, laittaako liikettä pystyyn. Mutta niin Ari kuin Jarikin toteavat, että eihän sitä tiedä, mitä yrittäjyys on, ellei itse yritä.

– Muutaman vuoden päästä olisi voinut surkutella, kun ei silloin uskaltanut, sanoo Jari.

Tuomonen ja Käkönen lähtevät uteliaina liikkeelle. Molemmilla on jonkinlaista kokemusta yrityksen hoidosta ja myyntityöstä. Jari on tehnyt paperitöitä isänsä firmassa ja Ari on ollut myyntityössä. Lisäksi pojat ovat olleet urheilun kanssa tekemisissä koko ikänsä, joten `hajua´ alalle on.

Ari toteaa kuitenkin, että urheilu- ja vapaa-ajan välinekauppa on erikoisalansa ja se vaatii perehtymistä.

– Asiakkaat ovat hyvin tietoisia omasta harrastuksestaan ja osaavat vaatia.

Somesrport loi entisten omistajiensa aikana jo hyvät yhteydet paikallisiin urheiluseuroihin. Yhteyttä seuroihin yritetään entisestään lisätä.

Molemmissa päissä kylää on urheiluvälineliike. Tuomosen ja Käkösen mielestä kilpailu on vain hyvästä.

– Meillä kummallakin on omat tuotteemme. Ja pitäähän ihmisillä olla vertailukohteita. Yksi liike voisi hinnoitella tavarat oman mielensä mukaan.

Vielä Somersport on niin sanottu villi yritys, joka voi ostaa tavarat miltä valmistajalta tahansa.

– Meillä on nyt hyviä merkkejä, mutta jotain pitäisi saada lisää. Keväällä voi olla, että olemme jo mukana jossain ketjussa.