Vuonna 2011: Pentti Nikula ikuistetaan näköispatsaalla

0
Kalle Pomppu, Reijo Vaha, Joni Rintamaa, Leo Haltsonen kuuluvat työryhmään, joka ideoi Pentti Nikulalle näköispatsasta. Kuvassa tuumataan sijoituspaikkaa.

Somero-lehti tiistaina 8.2.2011

Teksti ja kuvat Kirsi Seppälä

– Olen ylpeä somerolaisista, kiitos etukäteen, seiväshyppääjälegenda Pentti Nikula sanoo puhelimessa vaikuttuneella äänellä.
– Kuulin näköispatsashankkeesta vasta pari viikkoa sitten, ja olen oikein otettu, kun somerolaiset ovat lähteneet tällaisessa asiassa liikkeelle. Tämä on hienoa ja lämmittää mieltä, hän jatkaa.
Someron keskeisimmälle paikalle, kaupungintalon edustalle pystytetään urheilija Pentti Nikulan pronssinen patsas vuonna 2012. Silloin tulee kuluneeksi 50 vuotta Nikulan ensimmäisestä maailmanennätyshypystä.
– Hyppäsin ensimmäisenä suomalaisena ja somerolaisena uuden maailmanennätyksen 494 vuonna 1962. Se oli juhannusaattona Kauhavalla. Sitä ennen seiväshyppy oli ollut amerikkalainen laji, jonka maailmanennätys oli ollut 36 vuoden ajan amerikkalaisten hallussa, Pentti Nikula kertaa.
Kaikkiaan viisi maailmanennätystä hypännyt Pentti Nikula nosti Someron urheilumaailman maailmankartalle. Seuraavana talvena, 2. helmikuuta Pajulahdessa Nikula teki kolme maailmanennätystä lisää: 500, 505 ja 510 korkeuksiin kantaneet hypyt.