Vuonna 2011: Somerolle perustetaan eläinsuojelu-yhdistys

0
Eläinsuojeluyhdistys yrittää vaikuttaa muun muassa siihen, että koirat eivät houtuii vaihtamaan kotia niin usein.

Somero-lehti 1.3.2011

Teksti Kirsi Seppälä

Somerolla on ollut pidemmän aikaa tarvetta eläinsuojeluyhdistykselle. Vaikka yksittäiset henkilöt ovat tehneet eläinsuojelutyötä jo pitkään ja täällä toimii löytöeläinkoti, yhdistys tulee tarpeeseen. Yhdistys voi kerätä rahaa ja lahjoittaa vaikkapa eläinten ruokia ja tarvikkeita kohteisiin, joissa apua tarvitaan.
Yhdistys tulee myös auttamaan uusia koteja tarvitsevia eläimiä sekä järjestämään tapahtumia ja tiedottamaan ajankohtaisista eläinsuojeluasioista.
Somerolle perustettavan eläinsuojeluyhdistyksen perustava kokous pidetään torstai-iltana Jukolassa trimmaamon tiloissa. Yhdistyksen perustamista suunnittelevassa kokouksessa oli kuusi henkeä, jotka kaikki olivat yksimielisiä siitä, että yhdistys tarvitaan.
Perusteilla olevalle eläinsuojeluyhdistykselle on tarvetta, sillä edelleenkin eläinten asemassa ja kohtelussa on parantamisen varaa sekä Suomessa että ulkomailla. Yhdistyksen yhtenä tarkoituksena on vähentää kotia vaihtavien eläinten kasvavaa määrää.
– Eläinten kodin vaihtuminen on lisääntynyt aika paljon. Varsinkin koirat joutuvat usein kodista toiseen. Eläinten kodin vaihtumisen yleistymiseen vaikuttavat lamat ja allergioiden lisääntymiset. Myös eläinsuojelullisista syistä joudutaan etsimään eläimille uusia koteja, Someron eläinsuojeluvalvoja Anssi Timonen kertoo.
Niin kauan, kun uutta kotia tarvitsevia eläimiä on, yhdistyksen yhtenä tehtävänä on auttaa uuden kodin löytämisessä.

Kursseja ja tapahtumia

Yhdistykselle on luvassa työsarkaa eläinten kohteluun liittyvistä asioista tiedottamisessa. Tiedontarpeeseen tullaan vastaamaan koulutuksilla, kursseilla ja luennoilla. Kurssittamisen avulla voidaan esimerkiksi auttaa eläimen omistajaa tulemaan paremmin toimeen lemmikkinsä kanssa.
– Yksi aihe, josta haluaisin kesällä järjestää luennon on suureläinten pelastaminen. Luento olisi tarkoitettu maatalouslomittajille, palomiehille, poliiseille ja maatalousyrittäjille. Olen ollut Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen suureläinpelastuskurssilla, ja se oli todella hyödyllinen, maatalouslomittajana työskentelevä Timonen toteaa.

Tukea tarvitseville

– Yhdistys tukee eläinsuojeluyhdistyksiä ja löytöeläinkoteja ruuan, tarvikkeiden ja eläinlääkäripalveluiden sekä tapahtumista saatavan rahallisen tuoton muodossa. Yhdistystä tarvitaan, jotta se voi kerätä lahjoituksia sellaisiin kohteisiin, joissa avun tarve on suuri. Yhdistys voikin järjestää toimintansa tukemiseksi maksullisia luentoja ja erilaisia tapahtumia sekä myydä pienimuotoisesti lemmikkieläintuotteita ja yhdistyksen omia tuotteita, Timonen listaa.