Yli kahdeksankymppisten kotona asuvien rokotukset alkavat

0
Vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneitä aletaan rokottaa Somerolla keskiviikosta lähtien.

Keskiviikosta lähtien riskiryhmä 1:een kuuluvat saavat varata aikoja

Somerolla ryhdytään tällä viikolla rokottamaan kahdeksankymppisiä ja sitä vanhempia ikäihmisiä covid19 -virusta vastaan BionTech Pfizerin rokotteella.

Ensimmäinen rokotuspäivä on keskiviikko 24.2. Rokotuspaikkana on neuvola.

Terveyskeskuksesta soitetaan ja varataan aika rokotukselle. Joukkoon kuuluvat kotona asuvat yli kahdeksankymppiset somerolaiset pois lukien hoivakodeissa asuvat ja kotihoidon piirissä olevat.

Somerolla rokotetaan syntymävuoden mukaan. Keskiviikkona alkaviin rokotuksiin on kutsuttu 1941 ja sitä aiemmin syntyneitä somerolaisia.

Kun yli 80-vuotiaat on rokotettu, Somerolla alkavat 70–79-vuotiaiden rokotukset eli 1942–1951 vuosina syntyneiden. Kaupunki ilmoittaa heidän ajanvaraukseen liittyvistä asioista tarkemmin, kun se on ajankohtaista.

Kuluvalla viikolla starttaa myös 18–69-vuotiaiden lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien ajanvaraus rokotuksiin. Keskiviikosta 24.2. alkaen riskiryhmä 1:een kuuluvat somerolaiset voivat varata aikaa rokotukselle. Ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen 2. tyypin diabetes tai Downin oireyhtymä.

Tähän ryhmään kuuluvat varaavat siis itse rokotusajan. Se on yhdestä numerosta 050 477 6155, ja päivisin tunnin ajan kello 12–13.