Somerolla on yhteensä 34 todettua koronatartuntaa keväästä 2020 alkaen.

Terveyskeskuksen koronahoitaja Minna Pentti kuvaa Someron tautitilanteen pysyneen tähän asti aisoissa. Sen sijaan altistumiset ovat lisääntymään päin. Pentti sanoo sen johtuvan pitkälti siitä, että ympäristökunnissa tartuntojen määrä on kasvanut, ja kuntien välillä jonkin verran liikutaan.

– Ympäristökunnista tulleet altistumiset ovat olleet yksittäisiä. Pienempiä ryhmäaltistuksia meillä on kontaktoitu vain muutama ja ne ovat koskeneet kolmea, neljää henkilöä. Viime viikon lopussa neljä henkilöä oli altistunut yhdestä kohteesta, kertoo hoitaja Pentti.

Jäljitystyö on sujunut Somerolla.

– Meillä saadaan jäljitettyä tartuntaketjuja ja hyvin kontaktoitua mahdollisia altistuneita. Siinä on edesauttanut, että Somerolla jäljitystyössä resurssit ovat vielä riittävät.

Koronahoitaja muistuttaa maskien käytön tärkeydestä myös työpaikoilla. Hän tähdentää, ettei mentäisi yhtä aikaa taukotiloihin, joissa altistumisia on viime aikoina tapahtunut.

– Koetetaan nyt edelleen vaan jaksaa. Pidetään etäisyyttä, vältetään turhia kontakteja, käytetään maskeja ja käsidesiä, toteaa Minna Pentti.