Entistä tiukempia rajoituksia maanantaista lähtien

0

Kiiruun koulu ja lukio siirtyvät Aluehallintoviraston ohjeistusten mukaisesti Somerolle maanantainta 8.3. etäopetukseen. Määräys on voimassa 28. maaliskuuta asti. Kaikkiaan siis kolme viikkoa.

Alakoulut, 1.–6.-vuosiluokat ovat toistaiseksi lähiopetuksessa.

Nuorisotilat, mukaan lukien bänditilat ovat suljettuna kuten yläkoulu ja lukiokin. Nuorisotyö kuitenkin jatkuu. Sen toimintamuodoista tiedotetaan kaupungin ja Somero-lehden kautta erikseen myöhemmin.

Kirjasto tarjoaa rajattua palvelua, kuten lyhytaikaista lainaustoimintaa rajatulle kävijämäärälle. Tarkoittaa alle 10 henkilöä tilassa kerrallaan, sekä yleisten tietokoneiden käyttöä välttämättömään asiointiin Avin määräysten mukaisesti. Lehtienlukusali sekä muut lukutilat ovat pois käytöstä. Rajatut palvelut ovat voimassa 5.4. asti.

Aikuisten ryhmämuotoinen lähiopetus Somero-opistossa on keskeytetty toistaiseksi. Vain lasten opetus, 2008 ja sen jälkeen syntyneet, sekä musiikin yksilöopetus jatkuvat myös aikuisten osalta lähiopetuksena.

Nuorten 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien opetus, poikkeuksena musiikin yksilöopetus, on siirretty etäopetukseen 28.3. asti. Osa opiston kursseista toteutetaan etäopetuksena.

Avoin päiväkoti jatkaa toimintaansa Sepäntien puistossa ulkotiloissa normaalin aikataulun mukaan maanantaina, keskiviikkona ja torstaina kello 9–13.

Liikuntapaikat ovat suljettuna 28.3. asti, poikkeuksena 2008 ja sen jälkeen syntyneitten harrastustoiminta. Turvavälit ja hygieniaohjeet tulee huomioida kaikessa toiminnassa. Kuntosali Kareliini on auki rajoitetusti.

Koronasuosituksista johtuen Someron kaupungintalo ja maaseututoimisto palvelevat asiakkaita ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti. Välttämätöntä henkilökohtaista lähipalvelua on saatavissa ajanvarauksella. Suositusten mukaisesti kaupungin henkilöstö on mahdollisuuksien mukaan etätyössä.

Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille kuntalaisille työpaja Ecotekolan Jukolan myymälästä 4 kpl/ henkilö. Osoite on Jukolantie 3.