Etäopiskelijoiden aterioita voi noutaa nyt myös Oinasjärven ja Pitkäjärven kouluilta

0

Ensimmäisellä etäopetusviikolla yläkoululaiset ja lukiolaiset saivat noutaa viikon ruoka-annokset Kiiruun koulukeskuksesta. Tästä viikosta lähtien noutopisteiksi on lisätty Oinasjärven ja Pitkäjärven alakoulut.

Sivistysjohtaja Minna Mäkelä- Rönnholm kertoo, että osa koki ongelmaksi, kun oli vain yksi hakupaikka ja se on kaukana kodista. Näillä kahdella uudella noutopisteellä oppilaiden koulupäivien ruokahuoltoa saadaan helpotettua.

Viime viikolla annoksia haettiin 156 nuorelle. Useita lisäilmoittautumisia tuli jo perjantaina kolmelle noutopisteelle.

Yläkoulussa on 291 oppilasta ja lukiossa 158 opiskelijaa. Heistä 179 oli maanantaiaamuun mennessä ilmoittautunut mukaan palvelun piiriin.

Ruokien noutopäivät ovat tiistai ja torstai. Kiiruun koulukeskuksen ovelta F eineet voi hakea kello 14–16.30. Kello 16–16.30 ruoan voi noutaa Oinasjärven koulun piha-alueelta ja Pitkäjärven koulun keittiörakennuksen lastauslaiturilta.

Kiiruun koulukeskuksen keittiötyöntekijät jakavat ruoat koulukeskuksessa. Homma hoituu ruokapalvelutyöntekijän toimesta Pitkäjärvellä ja ruokakuljetusyrityksen Oinasjärvellä.

Annokset jaetaan kylminä.

– Kun asioi noutopisteellä, niin tulee noudattaa yleisiä hygieniaohjeistuksia ja turvaetäisyyksiä, muistuttaa sivistysjohtaja.

Tiistaisin saa kahden päivän ruoka-annokset ja torstaisin kolmen. ”Ruokakassin” sisältö on tiistaisin yksi valmisruokapakkaus, yksi Someron kaupungin omavalmistuksesta jäähdytetty ja pakattu ruoka-annos, lisäkkeinä salaattia rasiassa, hedelmä tai jogurtti. Torstaisin on 1–2 omavalmistuksesta pakattua jäähdytettyä ruoka-annosta ja 1–2 valmisruokapakkausta, lisäkkeinä salaattirasia, hedelmä tai jogurtti.

– Omavalmistuksesta pakatut annokset tehdään Joensuun koulun isossa valmistuskeittiössä, jossa valmistetaan keskustan koulujen ja päiväkotien ruoat. Valmisruokapakkaukset tilataan Keskon kautta ja ovat Atrian, Saarioisten, HK:n ja Feelian tuotteita, kertoo Someron kaupungin johtava ruokapalveluesimies Teija Tuulimäki.

Wilma-viesti lähti oppilaiden koteihin viime viikolla. Jos halusi muutoksen ateriapaketin hakupaikkaan Kiiruun koulun sijaan, niin siitä tuli ilmoittaa Wilmassa koulusihteerille viimeistään sunnuntai-illaksi.

Uudet tilaukset ja muut muutokset tehdään suoraan ruokahuoltoon Teija Tuulimäelle sähköpostilla teija.tuulimaki@somero.fi

Annokset ovat ilmaisia Someron koululaisille.

Etäkoululaisten ruokahaku (yläkoulu ja lukio)

  • Ruokien noutopäivät ovat tiistai ja torstai
  • Kiiruun koulukeskus ovi F klo 14–16.30
  • Oinasjärven koulun piha-alue klo 16–16.30
  • Pitkäjärven koulun keittiörakennuksen lastauslaituri klo 16–16.30