Futsal-Liigan runkosarjassa ratkaisun hetket

0

Teksti Juha Laakso

Miesten Futsal-Liigan runkosarjassa pelataan viimeiset ottelut tämän viikonlopun ja ensi viikon aikana. Ratkaistavina ovat vielä sarjan kärkipään ja keskiryhmän sijoitukset.
Tähän mennessä on selvinnyt vasta tamperelaisen Peli-Pojat -70:n, Helsingin IFK FS:n sekä Tampereen Ilves FS:n lopulliset sijoitukset: PP-70 ja HIFK FS putoavat ensi kaudeksi Futsal-Ykköseen ja Ilves FS karsii kauden päätteeksi liigapaikastaan.
Sarjan kärkipään joukkueista FC Kemi, Kampuksen Dynamo, Akaa Futsal, Espoon Golden Futsal Team ja Tornion Palloveikot ovat varmistaneet paikkansa kahdeksan parhaan joukossa, eli puolivälierissä. Mikään näistä joukkueista, edes sarjakärkenä paahtava FC Kemi, ei kuitenkaan ole vielä sataprosenttisella varmuudella sinetöinyt puolivälieriin kotietua, joka lankeaa runkosarjan kärkinelikolle.

Kuutossija vielä SoVon ulottuvilla

Kymmenettä pääsarjakauttaan pelaava Someron Voima Futsal on ennen kahta viimeistä otteluaan sijaluvulla kuusi. Käytännössä joukkue on jo varmistanut mukanaolonsa pudotuspeleissä, joskin teoreettinen mahdollisuus kolmen pykälän pudotukseen on vielä olemassa.
SoVo pelaa runkosarjan viimeiset ottelut kotikentällään Someron monitoimitalossa. Huomenna vieraaksi saapuu puolivälieriin kotietua tavoitteleva Akaa Futsal ja ensi viikon sunnuntaina vierailulle tulee niin ikään kärkikastiin lukeutuva GFT.
Voittaessaan nämä molemmat kamppailut varsinaisella peliajalla, SoVo nappaa varmuudella runkosarjan kuutossijan. Tuolloin sen avausvastustajaksi puolivälieriin asettuisi runkosarjan kolmanneksi paras joukkue.
SoVon kärsiessä päätöskierroksilla pistemenetyksiä, avautuu etenkin Valkeakosken Mad Maxille ja mahdollisesti myös jyväskyläläiselle Liikunnan Riemulle mahdollisuus somerolaisjoukkueen ohittamiseen runkosarjataulukossa.

Karsintapeikko kolmen kintereillä

Joutsan Seudun Pallolla on vielä teoreettinen sauma nousta kahdeksan parhaan joukkoon, mutta erittäin vaikean loppuohjelman vuoksi liigakarsinnan välttäminen lienee kuitenkin seuran päällimmäisin tavoite.
JoSePan ohella suorasta säilymisestä kamppailevat viimeisillä kierroksilla Pirkkalan Jalkapalloklubi ja Sievi FS. Joka tapauksessa yksi tästä kolmikosta lähtee Ilves FS:n tavoin karsimaan liigapaikastaan Futsal-Ykkösen parhaimmistoa vastaan.