Hoiva-avustajakoulutukseen 17 hakijaa

0
Salon seudun ammattiopiston hoitoalan opettaja Mirva Aaltonen on Someron koulutusten vastuuopettaja.

Koulutus alkaa Somerolla 16.3.

Somerolle 16.3. suunnatun hoiva-avustajakoulutuksen alkaminen on varmistunut. Määräaikaan, helmikuun loppuun mennessä, koulutukseen saapui 17 hakemusta.

– Se on todella hyvä määrä, jossa toteutui jopa hieno loppukiri. Täytyy olla tyytyväinen, kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino iloitsee.

Salon seudun ammattiopiston työelämäpalveluiden johtaja Elina Korkeaoja kertoo, että tälle porukalle aloitetaan nyt haastattelut.

– Enää ei pelkästään toivota, vaan myös uskotaan, että ryhmä saadaan kasaan. Soveltuvuus alalle pitää tietysti selvittää.

– Opetusta tulee olemaan kaksi kertaa viikossa iltaopetuksena kello 16–20. Kyseessä on monimuoto-opetus, joka sisältää lähiopetusta ja käytännön harjoituksia. Opetus on maksutonta.

Hoiva-avustajan työtehtäviin kuuluvat muun muassa ohjaaminen ja avustaminen asiakkaiden päivittäisissä toiminnoissa. Näitä ovat peseytyminen, pukeutuminen, ruokailu, liikkuminen, ulkoilu ja toimintakyvyn ylläpitäminen. Työhön kuuluu huolehtia asiakkaiden hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta.

Lähihoitajan kaikkia toimivaltuuksia hoiva-avustajalla ei ole. Hän tekee avustavia töitä, joissa vaatimuksia on vähemmän.

– Esimerkiksi lääkkeiden jakamisen laskenta on haastellista. Pitää tuntea prosentit ja promillet, Korkeaoja mainitsee.

Lähihoitajaopiskelijoita ammattiopiston Someron toimipisteessä on tällä hetkellä 11. Koulutukseen haki 29, joista aloitti 17. Muutama lopetti aika nopeasti huomatessaan, ettei se ole oma ala.

– Osalla oli jo aiempaa osaamista, ja he työllistyivät hyvin nopeasti. 10 henkilöä opiskelee lähihoitajaksi määrätietoisesti ja ovat hyvin motivoituneita siihen. Vastuuopettaja Mirva Aaltonen on ollut tyytyväinen ryhmäänsä, Antti Leino kommentoi.

Aaltonen tulee olemaan myös hoiva-avustajakoulutuksen vastuuopettaja.