Joka neljäs talo nousee nykyään hirrestä

0
Hirsitalo kilpailee muiden rakentamistapojen kanssa samalla viivalla, mutta asumisimukavuudessa ero on tuntuva, Mikko Hovila vakuuttaa.

Hirsirakenteisten talojen osuus uusien omakotitalojen rakentamisessa on noussut kappalemäärissä laskettuna jo 26 prosenttiin ja euroissakin jo reilusti yli 20 prosenttiin. Tiedot perustuvat Rakennustutkimus RTS Oy:n markkinakatsaukseen.

Teollisen hirren markkinaosuus omakotitalojen rakentamisessa on kasvanut 10 vuodessa 11 prosentista nykyiseen yli neljännekseen. Kasvu näyttäisi vain kiihtyvän.

RTS Oy:n toimitusjohtaja Aarne Jussilan mukaan hirren menestykselle on monia tekijöitä. Ihmisiä miellyttää hirsitalojen hyvä sisäilma sekä luonnonmateriaalin esteettisyys ja ekologisuus.

Nykyaikainen hirsitalo on energiatehokas. Hirrestä syntyy monimuotoista rakentamista – on kehittynyt uutta arkkitehtuuria ja teknisiä ratkaisuja. Avaimet käteen -rakentaminenkin yleistyy.

Vaikka teollisen hirren käyttö rivitalo- ja palvelurakennuksissa on vielä aluillaan, on sekin markkinakatsauksen mukaan selkeässä kasvussa.

Teollisen hirren laatu ja kilpailukyky on hyvä.