Kerro mielipiteesi Somero-sarjasta?

14
Somero-sarjan ykköskaudella on pääosin esiintynyt somerolaisia yrittäjiä.

Ensi maanantaina esitetään Somero-sarjan viimeinen jakso.
Somero-lehti kerää nyt katsojien mielipiteitä sarjasta.
Onko Somero-sarja lisännyt paikkakunnan tunnettavuutta?
Millaisen kuvan sarja on antanut Somerosta?
Haluaisitko sarjalle jatkokauden?
Pitäisikö sarjaa muokata mahdollisella jatkokaudella, miten?

Lähetä vastauksesi kohdasta palaute.

14 KOMMENTIT

 1. Mielestäni Somero reality-sarja on ehdottomasti paikkansa ansainnut. Sen näkee myös netistä joten kanavalla ei ole merkitystä. Se ei ole mainos eikä näytelty elokuva. Paljon sen kanssa on tehty työtä, pieneen hetkeen esitettynä voi mennä kauankin aikaa. Minä kyllä ymmärsin hyvinkin juonen ja punaisen langan. Tällaista elämää täällä nämä yrittäjät elävät.
  Olen itse asunut Somerolla kohta 18 vuotta ja ohjelmassa mukana olijat ovat ihmisiä joihin olen täällä muutenkin tutustunut ja heidän palvelujaan käyttänyt. Siis ihmisiä jotka ovat aktiivisia ja monessa mukana. Mielestäni erinomaisia esimerkkejä positiivisista somerolaisista. Kuinka moni yrittäjä ja asukas (joka ei ollut mukana ohjelmassa) käytti hyödykseen mahdollisuuden kertoa ohjelmasta omalle tuttavapiirilleen?
  Erään FB kaverini mielestä täällä ollaan ”tuvan ja aitan välillä teputtelijoita jotka kyttäilevät toisiaan ja ovat aloitekyvyttömyydestä kärsiviä”, toivottavasti sarja muuttaa hänen käsitystään.
  Sarjassa nimenomaan luodaan mielikuvaa Somerosta. Someron kaupungin teettämän tutkimuksen mukaan hyvä vastaus oli ”suurin osa somerolaisista on ihan normaaleja” tässä ehkä miettimisen aihetta.
  50-luvun lukukirjassa opetetaan, että hämäläinen on ”hidas, itsepäinen, luonnostaan luulevainen, pitkävihainen, kostonhimoinen, ujo ja harvoin näyttää tunteitaan eikä ole musikaalinen” ei kovinkaan mukava mielikuva synny tästä kuvauksesta. Toivotaan että se ei ole enää nykypäivää kenenkään muunkaan kuin näiden ihanien ”lähettiläiden” kohdalla.
  Someron kaupungin nettisivuilla minua häiritsee vertaukset Helsinkiin ja betonihelvettiin. Markkinoinnissa omasta mielestäni huonoin argumentti on ”kilpailijan” mollaaminen.
  Toivottavasti Somero löytää sen kohderyhmän jonka se aidosti haluaa tänne muuttavan. Lupauksien luetteleminen ei paljon lämmitä jos niitä ei pystytä toteuttamaan.

 2. Hienoa, että Somerolta on tehty sarja. Mutta toivoisin, että näytettäisi enemmän kaupunkia, maaseutua ja tuotaisi laajemmin esille, miksi Somerolle kannattaisi muuttaa. Hyvä, että näytetään yrittäjiä ja yrityksiä, mutta liian paljon haastatellaan yrittäjiä lähikuvassa. Somero ympäristönä jää täysin taka-alalle. Pääkaupunkiseudulta tänne muuttaneena olen suositellut sarjaa ystäville, mutta he ovat myös tuoneet esille, että liian vähän näytetään Someroa kaupunkina ja maaseutuna.

 3. Päällimmäinen tunne on lähinnä sana: Myötähäpeä.
  Tuntemani ihmiset yrittävät jännittyneenä puhua eri tavoin kuin muuten puhuvat, yritetään karsia turun murretta pois huonolla menestyksellä.
  Eiköhän nämä perheiden harrastukset voisi kiteyttää viiteen minuuttiin ja yhteen jaksoon, ketään ei kiinnosta katsoa kerrasta toiseen esim. motocrossia.
  Tarinankerronta on hajanaista eikä ainakaan kukaan ulkopuolinen, siis ei-somerolainen saa kiinni mitä asiaa haetaan kulloinkin.
  Sanoisin että mikäli tulevaa tuotantokautta haetaan samoilla eväillä niin ei missään tapauksessa jatkoon.
  Itse paikkakuntaan ja siellä olevia mahdollisuuksia tulee tuoda esiin eikä keskittyä pelkästään muutaman yrittäjän arkeen

 4. Tunnen myötähäpeää. Sarjan tekijälle maksaneet yrittäjät ovat framilla. Pitkäpiimäistä firman esittelyä. Ei ole sarjassa esiintyvien vika vaan osaamattoman ohjaajan. Ei jatkoon!

 5. Sarjaa ei pitäisi mielestäni jatkaa enää. Koko ohjelma on sekava ja huonosti toteutettu. Ääni ja kuvanlaatu eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia. Juoni (mitä ei ohjelmassa ole) on sekava ja poukkoilee. Katsojana olen ollut hämmentynyt useaan otteeseen sarjan sekavasta tunnelmasta. En usko että Somero pääsee ainakaan edukseen tämän kaltaisen ohjelman kautta. Hinta-laatusuhde on tässä sarjassa pahasti pielessä. Kunnon käsikirjoitus ja pätevät ammattilaiset asialle niin tästä kaupungista olisi saanut niin hyvän ja mielenkiintoisen ohjelman. Tämä versio jätti minut ainakin kylmäksi. Ei jatkoon!

 6. Mun mielestä sarjaa ei pitäis jatkaa. Mielummin someron kaupunki laittais nekin rahat johonkin muualle.
  Tämä ohjelma on ollut pohjanoteeraus. Missään vaiheessa ei kerrottu somerosta tai mikä on ohjelman tarkoitus. Kuvanlaatu on aivan surkea ja tänä päivänä on kuiteskin hyvät välineet tehdä ohjelmia. Äänet on surkeat ja kaikki tuulet jne kuuluu läpi.
  Ohjelmassa ei ole juonta. Hypitään yrittäjästä toiseen ja saa aina olla tarkkana että mitä nyt tapahtuu. Toisen yrityksestä puhutaan paljon ja toisen harrastuksesta. Ei ole yhtenäisyyttä ollenakaan.
  Kanavakin on aivan väärä tämmöiselle ohjelmalle.
  Eihän kukaan ylkopuolinen edes tiedä mitään somerosta. Ei missä sijaitsee, millainen paikka tämä on jne. Miten joku tämän ohjelman kautta lähtis edes ajattelemaan että tuonne on hyvä muuttaa. Kyllä myötähäpeä ollut läsnä tätä katsoessa. Ja kyllä tästä on saanut myös kuulla että onpas surkea ohjelma.
  Ei ei ei!

 7. Aito Somero jäi puuttumaan. Olisi ollut hyvä ottaa sarjaan myös ihan tavallisia duunareita, opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä, linnakundeja ja muita kaduntallaajia. Näin olisi ääni ollut aidoilla ihmisillä ja saanut hyvää dokumenttia aikaan joka varmasti kiinnostaisi.

 8. Sarja keskittyy liikaa keskustan yrityksiin. Samat yritykset ja ihmiset pyörivät joka osasta toiseen. Ymmärrän tämän kyllä, jos he itse ovat maksaneet kuvauksista. Sarjan nimi on kuitenkin Somero. Somero on niin paljon muutakin kuin keskustan yritykset. Isot maatilat ja muut yritykset unohdettu.

 9. Somero itse jäi aika tuntemattomaksi. Lähinnä yritysmainontaa ja mitä he vapaa-ajalla tekevät. Tuskin vieraspaikkakuntalainen on kiinnostunut näistä asioista.

 10. Yritysten esittelyt olisivat mahtuneet hyvin yhteen jaksoon. Niin kivoja ihmisiä ja yrittäjiä kuin Somerolla asuukin, niin näin pitkät pätkät muutamien ihmisten arkea on ollut liikaa. Oudolta tuntuu myös varmasti ulkopaikkakuntalaisistakin katsojista, että kaupungin kiinnostavista kohteista ei ole ollut mitään mainintaa. Ymmärtääkseni kaupunki on jotain tähänkin kymmeneen kertaan kuitenkin satsannut. Jos jatko-osia on tulossa, niin kannustaisin tuotantoyhtiötä monipuolistamaan sisältöä.

 11. Ala-arvoinen sarja!
  Entisenä somerolaisena odotimme sarjaa uteliaana ja mielenkiinnolla.
  Olemme todella pettyneitä!
  Samat ihmist pyörivät jaksosta toiseen.
  Somerosta saa todella tylsän ja yksipuolisen kuvan.
  Missä ovat alkuperäiset somerolaiset, niitä on kovin vähän (kaikella kunnioituksella, onko Viskari alkuperäinen somerolainen)!
  Mielestämme Somerolta on muitakin firmoja, kuin yksi leninkikauppa.
  Ihmetellen
  Entiset Somerolaiset

 12. Oli kyllä järjetöntä skeidaa, valitettavasti näin joutuu toteamaan. Mikäli Somero tästä näkyvyyttä ja tuntemuksia sai, en usko että ne oli kovinkaan positiivisia tai herätti myötähäpeää kummempia tuntemuksia. Älkää hyvät yrittäjät enää laittako rahojanne tämänlaiseen skeidaan. Pääsee sitä televisioon ehkä muullakin tavalla, vaikkapa puhtaalla mainonnalla. Ohjelman nimeä olisi ehkä kannattanut harkita, koska tämä ei tuonut Somerolle yhtään mitään merkittävää. Mikäli kaupunki vielä haluaa Someroa telkkariin, kertokaa tosiaan itse kaupungista, sen luonnosta ja sen ihmisistä. Sponsoriyrityksistä ehtii kertoa 5-10 minuutissa. Siihen ei tarvitse 10 jaksoa skeidaa mitä ainakaan ulkopaikkakuntalainen ei jaksa katsoa minuuttia kauempaa. Valitettavasti yhdestäkään maksavasta yrittäjästä ei nyt tullut ”realitytähteä”.

Kommenttien lisääminen on estetty.