Kesätöiden haku on kiihkeimmillään. Muutama onnekas nuori on päässyt työhaastatteluun.

Töitä on vaikeampi saada kuin tavallisena kesänä. Moni koki sen jo viime suvena, kun aiemmin nuoria työllistävät yritykset olivat töitä vailla vakituisillekin työntekijöilleen. Tänä vuonna on ollut vaikea päästä myös työharjoitteluun.

Koronapandemia heittää viime kesän tapaan epätietoisuuden verkon. Millainen tilanne on loppukeväästä, entä kesällä?

Uuden työntekijän palkkaaminen on vaikeaa senkin vuoksi, ettei etäpisteestä voi ohjata tulokasta talon tavoille eikä antaa tukea työn edetessä.

Onneksi on edelleen tahoja, jotka pystyvät tarjoamaan auttavan kätensä. Someron kaupunki antaa tukea Somerolla toimiville yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille työnantajille, jotta yrittäjä voisi työllistää nuoren edes hetkeksi kesällä. Pankeilla, kaupoilla ja esimerkiksi 4H-yhdistyksellä on omia virityksiään, jotta nuoret pääsisivät työn syrjään kiinni ja oppimaan alaa, jonne ovat opiskeluissaan suuntautuneet.

Kesätyöpaikatkin ehkäisevät syrjäytymistä, kun pääsee oppimaan taitoja, ansaitsee omaa rahaa ja voi elää itsenäisesti.