Konevuokraamo on rakentajan tärkeä kumppani

0
- Vuokrattavan kaluston määrä on kohtalaisen suuri, Jari Vartiainen esittelee.

Someron Konevuokraamo Oy on vaihtanut omistajaa. Edeltävä yrittäjä Eero Lindholm hoiti Salontien varressa ”rakentajan tavarataloa” ensin 11 vuotta Ahti Lembergin ja Veli Hännisen työntekijänä, ja vuodesta 1998 asti yrittäjänä. Pitkä ura.

Kaupat toteutuivat marras–joulukuun vaihteessa. Uusi yrittäjä Jari Vartiainen , 38, on syntyjään Pitkäjärveltä ja asuu keskustassa vaimon ja kahden lapsen kanssa.

– Ei tämä julkisessa myynnissä ollut. Liki kaksi vuotta sitten puhuttiin Eeron kanssa kauppojen tekemisestä. Ihan silloin heti en ollut valmis tähän ryhtymään, koska vakituinen työpaikka oli Vantaalla, Vartiainen selvittää.

Asiat alkoivat edetä. Kun vielä rahoitus pankista järjestyi, oli aika lyödä kättä päälle kauppojen merkiksi.

Vartiainen oli viimeiset kolme vuotta ajanut Vantaalle joka päivä Deko-talon reklamaatiopäällikkönä. Sitä ennen hän oli kevytyrittäjä rakennusalalla, teki korjaus- ja viimeistelytöitä. Ajaminen väheni reilusti.

– Yrittäminen kiinnosti. Sivuaa tämä sopivasti entisiäkin töitä, kun on rakennuksilla ollut ja koneet ja laitteet ovat tuttuja entuudestaan. Ihan mielenkiintoista tämä tuntuu olevan. Ammattikoulun jälkeen ei töiden luonne ole juuri vaihtunutkaan.

Vakiintunutta asiakaskuntaa Vartiainen pitää tärkeänä. Ei tarvitse aloittaa tyhjästä.

– Se tuo tietynlaista turvaa. Itsellä on myös valmiita kontakteja pääkaupunkiseudun ja Turun suuntaan. Niihin menee vuokralle eniten rakennustelineitä.

Maalinsävytys- ja sekoituskoneet ovat uusi hankinta. Aikaisemmin Konevuokraamolla jo olikin Virtasen öljymaalien edustus. Vartiainen on laajentanut myymälätiloja. Myynnissä on hitsaustarvikkeita, konenauloja ja ruuveja. Lähes kaikki vuokrattavat tavarat ovat luetteloituna netissä. Kuvia on tulossa myöhemmin.

Isompaa kalustoa edustavat hinattavat henkilönostimet, joita on viisi. Saksinostimia on kuusi. Lisäksi on nelivetoinen ”kuukulkija”. On vuokrattavia peräkärryjä ja koneenkuljetuskärry.

– Tämän kuun aikana tähän on tulossa kotimaisten Juhta-peräkärryjen myyntiedustus. Se on kunnollinen, hitsaamalla kasattu ja kastamalla sinkitty kärry.

Entiset AGA:n hitsauskaasut kulkevat nykyisin Linde Gas’n nimellä. Lisäksi saatavana on Jensen Protectin lainapeitteitä. Konevuokraamo toimii näidenkin edustajana.

– Lisäksi huolletaan rakennuskoneita kuten naulaimia. Jossain määrin myös muita pienkoneita. Sirkkelien kovapalateriäkin teroitetaan.