– Pöydän täydeltä voilla ja valkosipulilla maustettua lammasta ja valtavasti sokeria ja kermaa mämmin päällä, vitsailee Markku Rantanen.
Vierellä Helena Suvanto listaa kaksikon pääsiäissuosikeiksi mämmin ja valkosipulilla maustetun lampaanlihan. Liha tulee perinteisesti sukulaiselta.

– Ei kovin ihmeellistä taida pöydässä olla, pohtii Seija Kauppinen.
Hetken mietittyään pääsiäissyötäviä listaantuu.
– Kaikenlaista, mitä muistaa kaupasta ostaa. Usein olen hankkinut pääsiäiseksi piknikpaistin. Mämmiä en enää ole syönyt, kun se ei sovi minulle.

– Aina on keitettyjä munia ja Kymppi-mämmiä. Ehkä myös broileria ja lisukkeena tuoresalaattia. Lammasta ei ole koskaan ollut, kun emme ole siihen lapsena tottuneet, kertoo Taina Lehtinen.
– Silloin kun oli lapsia talossa, niin kananmunat värjättiin keitinveteen laitetuilla sipulin kuorilla. Meille kahdelle vanhalle valkoisetkin kelpaavat.

– Minulle riittää, kun on ruokaa. Ei ole erityistoiveita pääsiäiseksi, toteaa Heikki Kärri.
– Lampaanlihasta kyllä tykkään. Valkosipulin kanssa on oltava varovainen. Sitä pitää olla sillä lailla sopivasti.