Moniko haki kirjastonjohtajaksi?

0
Hänelle, Sirkka Ylanderille, etsitään seuraajaa Someron kirjastonjohtajaksi.

Someron kirjastonjohtajaksi haki kolme henkilöä: Anne Lätti, Minna Pollari ja Anna-Kaisa Sjölund. Lätti työskentelee Lohjan kaupunginkirjaston palvelupäällikkönä, Pollari Sysmän kirjastonjohtajana ja Sjölund Pyhärannan kirjastonhoitajana ja tietopalveluiden erityisasiaintuntijana.

Kaupunki haastatteli kolmikon torstaina 11.3.

Sivistyslautakunta valitsee kirjastonjohtajan seuraavassa kokouksessaan maaliskuun lopussa.

Kaupungin sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm arvelee, että uusi kirjastonjohtaja aloittaa työssään Somerolla aikaisintaan loppukeväästä.

Edellinen kirjastonjohtaja Sirkka Ylander jätti pestinsä helmikuun alkupäivinä. Aiemmin Karkkilan kirjastonjohtajana työskennellyt Ylander aloitti työt Somerolla lokakuussa 2020. Sitä ennen virassa oli kesästä 2016 Laura Tyysteri, joka löysi uuden työn Turusta. Turun pääkirjastosta käsin hänen tehtävänään on kehittää alueellista kirjastotoimintaa.