Naistenpäivänä voi ”kyläillä” Kaari Utrion luona

0
Kaari Utrio kertoo Naistenpäivänä, millainen naisen asema on ollut Suomessa ja miten se on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana.

Kansainvälistä naistenpäivää on Somerniemellä vietetty seurakunnan toimesta monella tapaa; on kokeiltu kristillistä joogaa, kuunneltu vierailevia puhujia, opeteltu sitomaan kukkakimppuja, nautittu musiikista, saatu opastusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tehty virsimatkaa.
Kappelineuvosto oli kaukaa viisas ja suunnitteli tulevaan naistenpäivään ohjelman, joka on toteutettavissa myös kokoontumisrajoitusten aikana. Seurakunnan YouTube -kanavan kautta pääsee vierailulle Kaari Utrion luo. Hän kertoo, millainen naisen asema on ollut Suomessa ja miten se on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana.
Millaisia olivat ensimmäiset kodin ulkopuoliset työpaikat naisille? Piikuusaika? Äidin perintö? Miksi naimisissa oleva nainen ei voinut käydä töissä? Miten naisten esiinmarssi opiskelijoiksi ja työelämään tapahtui?
Essi Torkkomäki-Ryhtä kuvasi ja editoi Lilli-Irmeli Hintsan ja Kaari Utrion välisen keskustelun, joka löytyy osoitteesta www.someronseurakunta.fi/eta.