Nikula VaLePan sankarina

0
Somerolaislähtöinen Aaro Nikula taistelee lentopallon Suomen mestaruudesta.

Teksti Juha Laakso, kuva Jan Sundman/SSS

Somerolainen lentopalloilija Aaro Nikula nousi ottelun ylivoimaisesti kirkkaimmaksi tähdeksi kun hänen joukkueensa, Vammalan Lentopallo, tasoitti Mestaruusliigan loppuottelusarjassa Savo Volleyta vastaan voitot 1–1:een.
VaLePa voitti lauantaina kotokentällään Sastamalassa pelatun toisen finaalin eräluvuin 3–1. Kaikkia ottelun nähneitä tehoillaan ällistyttänyt 212-senttinen Nikula takoi hakkurin tontiltaan 30 hyökkäyspistettä huimalla 67 prosentin varmuudella ja saalisti teholukemiensa kruunuksi vielä neljä torjuntapistettä.
Somerolaisen kokonaispistemäärä oli nelieräiseen otteluun harvinaisen kova (34) ja peräti kaksikymmentä pinnaa korkeampi kuin kentän toiseksi tehokkaimman pelaajan (Romans Sauss/VaLePa) vastaava lukema. Tehotilastossakin (+27) Nikula, 21, loisti aivan omissa sfääreissään.
Nikulan huippupeli rakentui paitsi oman huippuvireen löytymiseen, niin myös hienosti toimineeseen yhteispeliin VaLePan kokeneen passarin Mikko Eskon kanssa. Esko ”ruokki” kentän kuuminta pelaajaa 45 passilla, joita hakkuri naulasi vastapuolen kenttään herpaantumatta.
Kamppailun kuvaan sopi mitä oivallisimmin, että neljäs erä ja samalla koko ottelu päättyi Nikulan tuhoisaan pommiin kolmen metrin hyökkäysrajan takaa.
Jo finaalisarjan VaLePalle tappiollisessa avauspelissä Nikula lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 14 (+2) pisteen saldollaan.
Finaalisarja huipentuu tänään Savo Volleyn kotisalissa Pielavedellä pelattavaan kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun.