Päästäisiinpä vaan jo kirjoittamaan yo-kokeita

0
Abiturientit Sanni Luukkala ja Ainoliisa Pettersson toivat lukiolle tarkistettaviksi kuulokkeet ja hiiret, joita aikovat käyttää ensi viikolla alkavissa ylioppilaskirjoituksissa.

Abiturientit Sanni Luukkala ja Ainoliisa Pettersson odottavat ensi viikon tiistaina 16.3. alkavia ylioppilaskirjoituksia.

– Ei tässä niinkään koronaa pelätä, vaan sitä jos kirjoituksia siirretään. Päästäisiinpä vaan jo kirjoittamaan. Tässä on ollut niin paljon kaikenlaista, huokaisee kaksikko.

– Se on tavoite, että saadaan lakit päähän tänä keväänä.

He ihmettelevät ylioppilastutkintolautakunnan päätöstä aloittaa aiempien vuosien tapaan äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella.

– Siinä on eniten kirjoittajia kerralla paikalla. Olisi voinut aloittaa jollain reaaliaineilla, joissa on pienemmät joukot kirjoittajia, arvostelee Pettersson YTL:n aivoituksia.

– Mutta sitten on ainakin äikkä kirjoitettuna, jatkaa Pettersson.

Nuorilla on yo-kirjoituksista kokemusta, sillä he aloittivat urakan viime vuonna. Kotona opiskelemisessa ei heistä ole suurta eroa edellisvuosien abien elämään.

– Abivuonna ollaan koulussa muutenkin vähemmän ja kirjoituksiin luetaan kotona. Olemme tottuneet jo etäopiskeluun ja meeteihin. Oppiminen on aika paljon itsestä kiinni ja miten siihen suhtautuu, tuumaa Ainoliisa Pettersson.

– Mutta täytyy tunnustaa, ettei musiikin kuunteleminen etänä ollut kovin mahtavaa, toteaa Sanni Luukkala.

– Eivätkä liikuntatunnit etänä, vaikka opettajat ovat mahtavasti yrittäneet keksiä kaikenlaisia juttuja meitä opettaakseen, kiittelee kaksikko Someron lukion opettajia.

– Harmi, että meidän ikäluokalta vietiin penkkarit ja Someron lukion erikoisuus ja traditio karonkka. Ne ja vanhojen tanssit, kolme tapahtumaa, ovat lukion huippuhetkiä, sanoo Sanni Luukkala.

– Meillä kävi onni, että saimme juuri ja juuri pidettyä viime keväänä vanhojen päivän tansseineen ennen kuin korona-aika alkoi, toteaa Pettersson.

Lukion WhatsApp-ryhmässä on yritetty pitää yhtä ja miettiä, mitä kivaa ja turvallista yhteistä voisi kehitellä.